Actriţa Alicia Rhett, cunoscută pentru rolul din filmul "Pe aripile vântului", a murit la 98 de ani

Actriţa Alicia Rhett, care a jucat în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", lansat în 1939, a murit vineri, în Charleston, Carolina de Sud, la vârsta de 98 de ani, au declarat oficialii azilului de bătrâni unde artista locuia.

2356 afișări
Imaginea articolului Actriţa Alicia Rhett, cunoscută pentru rolul din filmul "Pe aripile vântului", a murit la 98 de ani

Actriţa Alicia Rhett (Imagine: Wikipedia)

Actriţa i-a dat viaţă personajului India Wilkes, sora lui Ashley Wilkes, în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", bazat pe romanul omonim al scriitoarei Margaret Mitchell, câştigătoare a premiului Pulitzer .

"Cu adevărat o femeie frumoasă, pasiunea ei pentru arte şi iubirea pentru Charleston au fost de neegalat. Alicia a fost o doamnă blândă", a declarat Bill Trawick, preşedinte al Bishop Gadsden Episcopal Retirement Community din Charleston, unde actriţa locuia din 2002.

Alicia Rhett s-a născut la data de 1 februarie 1915, în Savannah, Georgia, şi s-a mutat în Charleston cu mama sa, după ce tatăl său a murit în Primul Război Mondial.

Rhett a fost pasionată de pictură şi ilustraţii, realizând portrete ale colegilor săi de platou, înclusiv ale celor cu care a jucat în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind".

De asemenea, Rhett s-a oferit să picteze şcoli publice, informează TCM.

Actriţa a murit la Bishop Gadsden vineri, cauza morţii nefiind deocamdată cunoscută.

Printre actorii care au jucat în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind" şi mai sunt în viaţă se numără Olivia de Havilland, în vârstă de 97 de ani, care a interpretat personajul Melanie Hamilton, Mary Anderson, în vârstă de 93 de ani, care a portretizat-o pe Maybelle Merriweather, şi Mickey Kuhn, în vârstă de 81 de ani, care i-a dat viaţă personajului Beau Wilkes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici