Actriţa Rosemary Murphy, din filmul "Cum să ucizi o pasăre cântătoare", a murit la 87 de ani

Actriţa Rosemary Murphy, care a jucat alături de Gregory Peck în filmul "Cum să ucizi o pasăre cântătoare" (1962), a decedat sâmbătă, la New York, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer la esofag.

99 afișări
Imaginea articolului Actriţa Rosemary Murphy, din filmul "Cum să ucizi o pasăre cântătoare", a murit la 87 de ani

Actriţa Rosemary Murphy, din filmul "Cum să ucizi o pasăre cântătoare", a murit la 87 de ani (Imagine: Shutterstock)

Rosemary Murphy, care a câştigat un premiu Emmy pentru interpretarea rolului mamei lui Franklin D. Roosevelt în miniseria "Eleanor and Franklin" din anii '70, a mai fost nominalizată la acest prestigios trofeu pentru reluarea aceleiaşi partituri în continuarea producţiei, "Eleanor and Franklin: The White House Years" (1977), informează contactmusic.com.

Actriţa de origine germană şi-a început cariera pe scenă, fiind nominalizată de trei ori la premiile Tony pentru cel mai bun rol principal feminin (în piesa "Period of Adjustment, 1961) şi de două ori pentru cea mai bună artistă într-o piesă de teatru ("Any Wednesday" - 1964 şi "A Delicate Balance" - 1967).

Printre cele mai recente filme ale actriţei se numără "Familia Savage/ The Savages" (2007), alături de Philip Seymour Hoffman, filmul horror "Dincolo de Viaţă/ After Life" (2009), împreună cu Christina Ricci şi Liam Neeson, şi "Romanticii/ The Romantics" (2010), unde a jucat ultimul său rol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici