VIDEO: Ajută românii să câştige luptele din Primul Război Mondial

  • Tannenberg este un joc despre Primul Război Mondial lansat pe Playstation 4 şi Xbox One
  • Poţi alege să lupţi cu românii alături de Antanta împotriva Puterilor Centrale
  • Istoricul Cosmin Popa ne dă veşti proaste: "Românii au avut cea mai mare mortalitate"
397 afișări

Un nou joc despre istoria Primului Război Mondial i-a captivat pe fani. Tannenberg a fost lansat pe console şi prezintă frontul de est al Europei. Poţi să-i auzi pe soldaţii români în timpul bătăliei.

Jocul a atras atenţia gamerilor de la noi, însă istoricul Cosmin Popa le dă veşti proaste celor care vor să conducă soldaţii români în joc.
 
„Faptul că poţi să joci cu mai multe naţiuni, asta e mai interesant. Să vezi mai multe părţi la ce s-a întâmplat, de fapt. Aş juca aşa ceva dacă aş avea mai mult timp liber”, spune Alex, gamer.
 
„Ce vă pot spune este că românii din armata austro-ungară au avut cea mai mare mortalitate, fiind de obicei bagaţi de ofiţierii maghiari în primele rânduri. Procentul a fost foarte mare, cam 30%. Dincolo de sentimentul naţional, oamenii chiar dezertau pentru că erau folosiţi drept carne de tun în mod programatic în armata austro-ungară. Pe aici nu se trece, deviza a apărut un an, doi ani mai tarziu”, a explicat Cosmin Popa, cercetător în cadrul Institutului de Istorie "Nicolae Iorga". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici