Al Di Meola a concertat la Bucureşti (Galerie Video)

Al Di Meola, unul dintre cei mai titraţi chitarişti din lume, specializat în latin jazz, a susţinut, joi seara, un concert la Sala Palatului din Bucureşti, în faţa unui public de circa 3.000 de spectatori.

77 afișări
Imaginea articolului Al Di Meola a concertat la Bucureşti (Galerie Video)

Al Di Meola a concertat la Bucureşti (Galerie Video)

Nu degeaba deţine Al Di Meola patru titluri de Cel mai bun chitarist din lume, acordate de către Guitar Player Magazine. În concertul din Capitală el a reuşit să farmece publicul cu acorduri fine, pasionale şi emoţionante, stăpânite cu o tehnică impecabilă.

Concertul, care a durat aproape două ore, a început la 19.45, când starul serii şi-a făcut intrarea în scenă alături de încă un chitarist, un acordeonist şi un percuţionist.

"Bună seara", s-a adresat el celor din public. "A trecut ceva timp de când n-am mai cântat aici. E o onoare să ne întoarcem", a spus Al Di Meola şi a dat drumul concertului care i-a purtat pe spectatori în profunzimile latin jazzului, care combină ritmuri de la cele africane la cele din ţările Americii Latine sau din insulele Caraibe cu armoniile jazzului clasic. Astfel, de la tango la bossa nova, Sala Palatului a răsunat în sunetele priceputului chitarist.

Chiar dacă nu a vorbit prea mult cu publicul, Al Di Meola a cântat cu multă pasiune pentru cei veniţi să-i vadă show-ul de la Bucureşti.

Chitarist american de origine italiană, el este unul dintre cei mai importanţi interpreţi de jazz fusion şi jazz latino.

Născut în 1954, Di Meola a crescut în Bergenfield, New Jersey. În 1971, el s-a înscris la Colegiul de Muzică Berklee din Boston, Massachusetts. În 1974, cântăreţul s-a alăturat trupei lui Chick Corea, Return to Forever, alături de care a evoluat până în 1976.

Di Meola a început apoi să exploreze o gamă largă de stiluri, dar s-a făcut remarcat prin partiturile jazz fusion cu inflenţe latino.

Pe lângă o carieră solo prolifică, Di Meola s-a angajat într-o serie de colaborări de succes alături de alţi muzicieni, precum Stanley Clarke, Jan Hammer, Jean-Luc Ponty. Printre cele mai celebre colaborări ale sale se numără trio-ul realizat alături de chitariştii John McLaughlin şi Paco de Lucia.

În 2006, Al Di Meola a susţinut un recital în cadrul Festivalului Plai de la Timişoara.

Al Di Meola, John McLaughlin şi Paco de Lucia

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici