Alain Delon îşi vinde la licitaţie colecţia de vinuri

Actorul francez Alain Delon va scoate la licitaţie, la sfârşitul lunii noiembrie, colecţia lui impresionantă de vinuri - ce conţine câteva mii de sticle din soiuri prestigioase -, pe care a alcătuit-o de-a lungul a mai multor decenii, au anunţat, vineri, reprezentanţii casei Cornette de Saint Cyr.

369 afișări
Imaginea articolului Alain Delon îşi vinde la licitaţie colecţia de vinuri

Alain Delon (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Licitaţia va avea loc pe 26 noiembrie la Hotelul Fouquet's de pe Champs-Elysées, informează AFP.

Alcătuită din soiuri legendare, colecţia actorului francez, un fin cunoscător al vinurilor, este estimată la aproximativ 100.000 de euro. Fiecare dintre sticle va purta eticheta pe care o avea în pivniţa de vinuri a actorului Alain Delon, dar şi un sticker care îi menţionează provenienţa.

Actorul a cumpărat numeroase sticle de vin din soiuri renumite, multe dintre ele datând din 1935, anul naşterii sale: Château Latour (din 1935 până în 2006), Château Lafite (din 1928 până în 2007), Château Haut-Brion, Château Mouton-Rothschild (din 1936 până 2007), Cheval Blanc et Petrus.

Două sticle rare, Cognac Bisquit-Dubouché, din 1840, sunt estimate fiecare între 500 de euro şi 600 de euro. O sticlă de whisky Bowmore din 1969 este estimată între 80 de euro şi 100 de euro.

În total, casa de licitaţii Cornette de Saint Cyr va scoate la vânzare 5.000 de sticle de vin. Sticlele din soiuri considerate "mai accesibile" pentru publicul larg vor fi licitate primele, sâmbătă dimineaţă, 26 noiembrie. Vinurile de soi din colecţia actorului Alain Delon vor fi licitate în după-amiaza aceleiaşi zile. Sticlele considerate excepţionale, care se adresează unei clientele internaţionale, în special celei din China, vor fi scoase la vânzare în încheierea licitaţiei.

Shanghai Savour Club, principalul distribuitor de vinuri franţuzeşti în China, este partenerul acestui eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici