Amy Winehouse plănuia să adopte o fetiţă din insula Santa Lucia: Amy era deja mama mea

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse, care a murit în 23 iulie, plănuia să adopte o fetiţă de 10 ani, Dannika Augustine, din insula Santa Lucia, arhipelagul Caraibe, unde artista a petrecut mult timp în ultimii ani.

491 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse plănuia să adopte o fetiţă din insula Santa Lucia: Amy era deja mama mea

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe perioada şederii sale în insula Santa Lucia, Amy Winehouse s-a ataşat mult de fetiţă şi de familia sa, care se luptau cu sărăcia, informează femalefirst.co.uk.

"Amy era deja mama mea. Îi spuneam mama şi ea mă numea fiica ei. Ea a avut grijă de mine şi ne-am distrat împreună. Am iubit-o şi ea mă iubea pe mine. A fost cea mai uimitoare persoană şi eram nerăbdătoare să locuiesc cu ea aici sau la Londra. Nu pot să cred că nu mai e. E cel mai rău lucru care mi s-a întâmplat vreodată", a spus Dannika Augustine.

Bunica fetiţei, Majorie Lambert, care deţine un bar pe o plajă din apropierea vilei unde stătea Amy Winehouse, a declarat pentru presă: "Amy o iubea pe Dannika din toată inima. Nu ştiu de ce Amy s-a ataşat de Dannika, dar din momentul în care s-au cunoscut au fost de nedespărţit. Stăteau toată ziua împreună, se jucau, mergeau să facă echitaţie sau se plimbau pe plajă ţinându-se de mână".

"Amy se ruga de mine: «Vreau să o adopt pe Dannika. Vreau să o iau în Anglia». Era pregătită să se mute în Santa Lucia ca să fie mama ei. Amy voia foarte mult să aibă un copil. Dacă nu ar fi murit, cu siguranţă ar fi fost în Santa Lucia ca să se ocupe de actele pentru adopţie. Nu ar fi făcut niciodată ce a făcut, dacă Dannika ar fi fost lângă ea", a spus Majorie Lambert.

Ea a mai spus că mama fetiţei, Nadia Germaine, voia să o lase pe Amy să o adopte pe Dannika deoarece nu îşi putea permite să o crească singură. Tatăl fetiţei, Vic Augustine, care locuieşte în Germania, a fost şi el consultat.

"Amy m-a sunat de pe mobilul mamei mele. Mi-a spus: «Bună, fiule minunat al lui Marjorie. Vreau să vorbesc cu tine deoarece simt că eşti fratele meu. Marjorie este ca o mamă pentru mine». Apoi a zis «O iubesc pe Dannika enorm. E o fată extraordinară». I-am mulţumit lui Amy pentru că are grijă de fiica mea şi ea mi-a spus «Dannika are grijă de mine. Nu aş putea să trăiesc fără ea. Aş vrea să îţi cer permisiunea să o adopt». Eu i-am spus că sunt de acord, dacă mama mea crede că este o idee bună. Am vorbit şi cu mama fetiţei şi mi-a spus că şi ea este de acord", a povestit Vic Augustine.

Marjorie a vorbit cu Amy ultima oară în urmă cu mai multe săptămâni şi artista făcea planuri să vină în vizită la Santa Lucia. "Amy părea slăbită şi deprimată. M-a întrebat ce fac şi apoi mi-a spus «Anunţă-i pe toţi că mă întorc în Santa Lucia în curând»", a povestit Lambert.

"O aşteptam să vină. Nu mi-a venit să cred când o prietenă din Londra mi-a spus că a murit. Amy era o persoană foarte bună. Voia să ajute pe toată lumea. Ştiu că avea problemele ei, dar în Santa Lucia era o persoană mai bună decât credeau oamenii din Marea Britanie. Nu era niciodată drogată. Era normală aici. Nu mi-am făcut niciodată griji pentru Dannika atunci când era cu Amy", a mai spus bunica fetiţei.

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită moartă în locuinţa sa din Londra în 23 iulie. Amy Winehouse a fost incinerată marţea trecută la crematoriul Golders Green din nordul Londrei, imediat după slujba funerară. La incinerare au fost prezenţi doar membri ai familiei şi câţiva prieteni apropiaţi.

Pe lângă premiile, criticile favorabile şi succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atenţia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substanţe interzise. Ea a recunoscut în mai multe interviuri că avea tendinţe de automutilare, probleme alimentare şi suferea de depresie.

În ultimii ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici