Andreea Esca, la Bookfest: "Ce-am făcut când am tăcut", o carte în care cititorii s-ar putea regăsi

Cartea "Ce-am făcut când am tăcut", scrisă de Andreea Esca, a fost lansată sâmbătă, la Bookfest, în prezenţa a peste 300 de admiratori ai vedetei de televiziune, care a precizat că acesta este un volum în care cititorii s-ar putea regăsi.

948 afișări
Imaginea articolului Andreea Esca, la Bookfest: "Ce-am făcut când am tăcut", o carte în care cititorii s-ar putea regăsi

Andreea Esca, la Bookfest: "Ce-am făcut când am tăcut", o carte în care cititorii s-ar putea regăsi (Imagine: Facebook)

Volumul "Ce-am făcut când am tăcut" a apărut la editura Humanitas şi a fost lansat sâmbătă la complexul Romexpo din Bucureşti, unde se desfăşoară Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

La evenimentul de lansare, care a avut loc la standul editurii Humanitas, au fost prezenţi şi scriitorul Radu Paraschivescu, criticul literar Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas.

Andreea Esca a spus că această carte a fost scrisă pentru a fi lansată în mai, deoarece în această lună se împlinesc zece ani de când a fost înfiinţată revista The One, în care au apărut foarte multe dintre textele care sunt reunite în volumul "Ce-am făcut când am tăcut".

Vedeta de televiziune a precizat că a vrut să publice această carte pentru că mulţi oameni nu au citit număr de număr revista The One, pentru că există oameni care nu cumpără niciodată revistele glossy şi pentru că există cititori care vor să lectureze rapid totul.

"Sunt nişte poveşti în care probabil că foarte mulţi dintre dumneavoastră vă veţi regăsi, pentru că toţi am fost copii, mulţi dintre noi am avut aceste frumoase copilării la ţară, toţi am avut bunici frumoşi, pe care i-am iubit, şi am trăit alături de ei lucruri minunate. Toţi am avut un prim iubit, un al doilea iubit, mulţi dintre noi avem copii, avem o relaţie specială cu părinţii, aşa încât sunt convinsă că vă veţi recunoaşte în poveştile respective şi sper să fie o lectură uşoară, dar plăcută", le-a spus Andreea Esca celor prezenţi la lansarea cărţii sale.

Ea a precizat că este "obsedată de a mulţumi", "obsedată de faptul că nu poţi să faci nimic în viaţă, dacă nu întâlneşti la un moment dat nişte oameni care să-ţi întindă o mână, care să-ţi recunoască un talent, care să-ţi recunoască un merit şi care să te ajute". Astfel, vedeta le-a mulţumit, printre alţii, lui Gabriel Liiceanu, proprietarul editurii Humanitas, lui Radu Paraschivescu, lui Lucian Mîndruţă, cel care a sugerat titlul acestei cărţi, şi lui Cristian Tudor Popescu, pentru că i-a citit editorialele înainte să fie publicate în revista The One.

Pe de altă parte, în cadrul evenimentului, scriitorul Radu Paraschivescu a declarat că volumul "Ce-am făcut când am tăcut" îşi propune mai multe lucruri. "În primul rând îşi propune să scoată un personaj din pielea lui publică şi să-l livreze publicului - un public care e avid, frenetic şi îmbulzitor, după cum se vede - în variantă mai degrabă intimă, în varianta omului care încetează să fie un personaj mediatic şi redevine om, reintră în cochilia în care de altfel cred că se simte foarte bine", a spus Radu Paraschivescu.

Acesta a mai spus că volumul "Ce-am făcut când am tăcut" învaţă publicul că "nu vorbeşte cu statui, că nu vorbeşte cu persoane care sunt filmate doar de la buric în sus, că nu vorbeşte cu identităţi media, că vorbeşte pur şi simplu cu nişte oameni care au trecut, care au prezent, care au crampe, pe care îi doare ficatul, care au nemulţumiri, care au bucurii, care au copii, care au memorie".

Radu Paraschivescu a mai afirmat despre "Ce-am făcut când am tăcut" că este o carte în care Andreea Esca "pune o ştampilă pe propria copilărie, pe ce i s-a întâmplat ca om care a urcat pe scara media, pe anii de şcoală, pe prieteni şi, din când în când, pe câte o impresie, pe câte un sfat".

La rândul său, criticul literar Dan C. Mihăilescu a spus în cadrul evenimentului că nu crede că sunt multe persoane în România care să fie recunoscute imediat de aproximativ 20 de milioane de români şi care să scoată o carte, aşa cum este Andreea Esca.

"Această carte le răspunde tuturor la întrebarea de ce dintre atâtea vedete Andreea Esca este singura care s-a clasicizat. Aş spune, nu e saturată, nu e schizofrenică. E un om cu un parcurs minunat", a spus şi Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas.

După lansarea volumului "Ce-am făcut când am tăcut", numeroşii admiratori ai Andreei Esca au aşteptat la rând pentru a primi autografe de la vedeta de televiziune.

(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici