Angelina Jolie s-a întâlnit cu copiii sirieni refugiaţi în Liban

Actriţa americană Angelina Jolie s-a întâlnit, luni, cu copiii sirieni refugiaţi în Liban, în calitatea ei de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

277 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie s-a întâlnit cu copiii sirieni refugiaţi în Liban

Angelina Jolie s-a întâlnit cu copiii sirieni refugiaţi în Liban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Libanul a primit aproape 1 milion de refugiaţi care au decis să fugă din calea războiului ce a devastat de aproape trei ani Siria învecinată şi care a făcut peste 140.000 de victime.

Vedeta americană a spus că întâlnirea ei cu orfanii sirieni, în regiunea Bekaa din estul Libanului, a fost "o experienţă care îţi sfâşie inima", se afirmă într-un comunicat emis de UNHCR.

"Şi-au pierdut familiile şi războiul le-a furat copilăria. Sunt atât de tineri, însă îşi asumă povara situaţiei lor ca şi cum ar fi adulţi", a adăugat actriţa americană, care vizitează Libanul pentru a treia oară şi a întreprins în ultimii ani mai multe vizite în taberele de refugiaţi din Iordania şi Turcia.

Angelina Jolie a salutat rezoluţia adoptată, sâmbătă, de Consiliul de Securitate ONU care îi îndeamnă pe beligeranţi să renunţe la asedierea zonelor populate, să înceteze atacurile asupra civililor şi să autorizeze imediat şi fără oprelişti accesul misiunilor umanitare în acele zone.

"Este un demers care a întârziat prea mult şi care e îndreptat în direcţia cea bună pentru sute de mii de bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi, căzuţi în capcană în diverse zone greu accesibile din Siria", a adăugat Angelina Jolie.

Actriţa americană speră că această rezoluţie va reprezenta "începutul unei noi perioade care va duce la încheierea conflictului".

Ea a îndemnat, totodată, comunitatea internaţională să furnizeze fonduri Libanului, pentru a ajuta această ţară cu resurse limitate să administreze mai eficient criza refugiaţilor.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici