Animaţia "Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa", pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Filmul de animaţie "Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa/ Madagascar 3: Europe's Most Wanted" a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations.

449 afișări
Imaginea articolului Animaţia "Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa", pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Animaţia "Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa", pe primul loc în box office-ul nord-american

Cel de-al treilea opus din franciza "Madagascar", regizat de Eric Darnell, a obţinut încasări de 60,4 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada de vineri până duminică. Beneficiind de vocile actorilor Ben Stiller şi Chris Rock, această nouă expediţie rocambolescă îi poartă pe eroii evadaţi de la o grădină zoologică newyorkeză spre un circ ambulant prin Europa.

Filmul SF "Prometheus", regizat de Ridley Scott, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american cu încasări de 50 de milioane de dolari. Această peliculă descrie călătăriile efectuate în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului de o echipă de exploratori spaţiali, interpretaţi de Charlize Theron şi Michael Fassbender, care descoperă un indiciu despre originea oamenilor de pe Terra.

Filmul "Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman" a pierdut poziţia de lider de săptămâna trecută şi a coborât pe poziţia a treia cu încasări de 23,02 milioane de dolari. Noua ecranizare a celebrei poveşti clasice este regizată de Rupert Sanders, le are în distribuţie pe actriţele Charlize Theron şi Kristen Stewart şi abundă în efecte speciale. În această peliculă, un vânător care a primit misiunea de a o răpi pe Albă ca Zăpada devine în cele din urmă protectorul ei, contrar scenariului clasic imaginat de fraţii Grimm.

Cel de-al treilea film din franciza "Men in Black", care spune povestea unor agenţi secreţi aflaţi în luptă cu extratereştrii invadatori, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 13,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Această comedie SF, regizată de Barry Sonnenfeld, îi are în distribuţie pe actorii Will Smith, Tommy Lee Jones, Emma Thompson şi Josh Brolin.

Lungmetrajul SF "Răzbunătorii/ The Avengers", regizat de Joss Whedon - creatorul şi scenaristul serialului TV "Buffy, spaima vampirilor" şi scenaristul peliculei "Toy Story" -, a pierdut două locuri şi a coborât pe poziţia a cincea, cu încasări de 10,8 milioane de dolari în cel de-al cincilea weekend de exploatare. Această peliculă a devenit cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Walt Disney, cu încasări totale de aproape 1,4 miliarde de dolari, ocupând locul al treilea în box office-ul mondial din toate timpurile.

Comedia "Hotelul Marigold/ The Best Exotic Marigold Hotel", regizată de John Madden, s-a menţinut pe locul al şaselea, cu încasări de 3,2 milioane de dolari. Având în distribuţie trei actori excepţionali - Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy -, filmul prezintă aventurile unor pensionari britanici care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel exotic din India, care arată mult mai bine în broşurile publicitare decât în realitate.

Comedia "Ce înseamnă să fii părinte/ What to Expect When You're Expecting", ce prezintă povestea a cinci cupluri care se pregătesc să devină părinţi, s-a menţinut pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american. Avându-i în distribuţie pe Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Dennis Quaid şi Matthew Morrison, această peliculă a avut încasări de 2,7 milioane de dolari în al doilea său weekend de proiecţii pe marile ecrane nord-americane.

Filmul de acţiune "Battleship", în care puşcaşii marini americani luptă împotriva unei invazii extraterestre, a pierdut patru locuri şi a coborât pe poziţia a opta. Această peliculă SF, care îi are în distribuţie, printre alţii, pe cântăreaţa Rihanna şi actorii Alexander Skarsgård şi Liam Neeson, a obţinut încasări de 2,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

"The Dictator", o comedie cu accente satirice şi rocamboleşti în care Sacha Baron Cohen caricaturizează rolul unui dictator, a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 2,1 milioane de dolari.

Comedia cu accente dramatice "Moonrise Kingdom", cu Bruce Willis şi Bill Murray în distribuţie, a urcat trei poziţii şi încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 1,6 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici