Anna Gordy Gaye, fosta soţie a cântăreţului Marvin Gaye, a murit la 92 de ani

Anna Gordy Gaye, fosta soţie a cântăreţului american Marvin Gaye, considerat o legendă a muzicii soul, şi, totodată, sora cea mare a lui Berry Gordy Jr., fondatorul legendarei case de discuri Motown, a murit la vârsta de 92 de ani, vineri, la Los Angeles.

297 afișări
Imaginea articolului Anna Gordy Gaye, fosta soţie a cântăreţului Marvin Gaye, a murit la 92 de ani

Marvin Gaye (Imagine: Wikipedia)

Compozitoare şi femeie de afaceri, Anna Gordy a fost căsătorită cu Marvin Gaye din 1964 până în 1977 şi l-a ajutat pe acesta să compună două piese celebre, "Flying High (In the Friendly Sky)" şi "God is Love", incluse pe albumul "What's Going On" lansat de renumitul artist american.

Ea a reprezentat, totodată, sursa de inspiraţie pentru soţul ei atunci când acesta a compus cântecul "Pride and Joy".

Anna Gordy Gaye a fost prezentă la ceremonia de includere a soţului ei în Rock and Roll Hall of Fame, în 1987. Cântăreţul a murit în 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împuşcat de tatăl său.

Cei doi au împreună un fiu, Marvin Gaye III.

Anna Gordy Gaye a apărut pentru ultima oară în public în anul 2008, alături de Berry Gordy. Faima casei de discuri Motown şi rolul jucat de doi fraţi Gordy în industria muzicală americană reprezintă tema centrală a spectacolului "Motown: The Musical" pus în scenă pe Broadway.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici