Anne Hathaway, în rolul lui Judy Garland

Actriţa americană Anne Hathaway, nominalizată la premiile Oscar, va interpreta rolul lui Judy Garland într-un film şi o piesă de teatru despre viaţa artistei hollywoodiene, informează AFP.

48 afișări
Imaginea articolului Anne Hathaway, în rolul lui Judy Garland

Anne Hathaway, în rolul lui Judy Garland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anne Hathaway, în vârstă de 26 de ani, va interpreta rolul legendarei Judy Garland în două adaptări, una pentru marile ecrane şi una pentru scena de teatru, ale biografiei "Get Happy: The Life of Judy Garland" de David Clarke.

"Prin intermediul cărţii putem spune că avem o percepţie mai bună despre Judy Garland şi simţim că Anne poate da un aer interesant personajului", a declarat pentru Variety producătorul executiv, Ben Famiglietti. Acesta a spus că încă nu ştie care dintre adaptări va fi prezentată mai întâi publicului.

Filmul, care deocamdată se află în stadiul de proiect şi urmează să fie produs de Weinstein Company, prezintă ascensiunea lui Judy Garland, dar şi momentele în care aceasta nu s-a mai aflat în lumina reflectoarelor. Pe lângă faptul că a fost unul dintre numele mari ale epocii de aur a Hollywood-ului, Garland s-a bucurat de succes şi ca solistă, fiind distinsă cu premiul Grammy pentru albumul său "Judy at Carnegie Hall", realizat în 1961. Unul dintre cele mai celebre filme ale sale este "Vrăjitorul din Oz" (1939), unde a jucat alături de Mickey Rooney. Ea a fost nominalizată de două ori la premiile Oscar, pentru rolurile din "Procesul de la Nurnberg" şi "S-a născut o stea". Garland a fost căsătorită de cinci ori, inclusiv cu producătorul Vincente Minelli, cu care a avut o fiică, pe Liza Minelli. A murit la vârsta de 47 de ani, din cauza unei supradoze de droguri.

Anne Hathaway a fost apreciată, recent, pentru rolul din "Rachel Getting Married", de Jonathan Demme, pentru care a fost nominalizată, anul acesta, la premiile Oscar. Actriţa a jucat, de asemenea, în "Diavolul se îmbracă de la Prada" şi în "Brokeback Mountain".

Vrăjitorul din Oz - 1939

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici