Arnold Schwarzenegger: Nu am cerut niciun salariu pentru a juca în filmul "Gemenii"

Actorul Arnold Schwarzenegger a declarat pentru cotidianul Daily Mirror că nici el şi nici actorul Danny DeVito nu au perceput vreun salariu pentru prestaţia din filmul "Gemenii/ Twins", în încercarea de a menţine costurile de producţie cât mai scăzute, relatează AFP.

553 afișări
Imaginea articolului Arnold Schwarzenegger: Nu am cerut niciun salariu pentru a juca în filmul "Gemenii"

Arnold Schwarzenegger (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Schwarzenegger şi Danny DeVIto au jucat, în 1988, în lungmetrajul în care interpretau rolul unor gemeni care nu păreau să nu aibă nimic în comun psihic, dar mai ales fizic şi care au fost separaţi la naştere.

Recent, Schwarzenegger a anunţat că urmează să înceapă filmările pentru o continuare a filmului, care se va numi "Tripleţii" şi în care, alături de el şi de Danny DeVito, urmează să apară şi Eddie Murphy, în rolul celui de-al treilea frate, şi el pierdut la naştere.

Mai mult, Arnold a mărturisit că nici el, nici DeVito nu au încasat niciun ban ca salariu pentru prestaţia din varianta originală, din 1988. Cei doi au preferat să încaseze un procent din câştig, după vânzarea biletelor, ajutându-i astfel pe directorii casei de producţie să îşi ducă proiectul la bun sfârşit.

"Am fost de acord şi i-am spus «Nu-mi da mie nimic, îţi asumi un risc. Hai să facem filmul pentru 16,5 milioane de dolari, să-l ţinem la un nivel redus, să nu primim niciunul dintre noi un salariu. Să primim un procent la final pe care să-l împărţim»", a explicat Schwarzenegger pentru Daily Mirror.

Filmul "Gemenii" a înregistrat încasări de 216 milioane de dolari la nivel mondial, aducându-le celor doi actori din rolurile principale un profit considerabil.

"La final, am făcut mai mulţi bani decât am obţinut cu oricare dintre filmele în care am jucat", a mai spus Schwarzenegger.

Actorul Arnold Schwarzenegger, care a renunţat la această meserie în timpul mandatului său de guvernator al statului California, a anunţat în 2011 că îşi va relua cariera artistică. Schwarzenegger a declarat, în februarie 2011, că se simte pregătit să joace din nou în filme şi a anunţat că va participa la realizarea unui serial de televiziune şi a unui volum de benzi desenate, ambele inspirate de celebra lui poreclă din lumea politică, "The Governator".

În aprilie 2011, o sursă a declarat pentru agenţia de presă Reuters că Arnold Schwarzenegger are toate şansele să joace într-un nou film din franciza "Terminator", în care îşi va relua rolul care l-a făcut celebru, cel al unui cyborg indestructibil trimis din viitor. Revenirea pe marile ecrane a fostului campion de culturism a fost însă amânată pentru câteva luni din cauza problemelor acestuia din viaţa de familie, care au fost expuse pe larg în presa americană.

Starul a încheiat recent filmările pentru "The Expendables 2", cu Sylvester Stallone, şi cele pentru pelicula "The Last Stand". Potrivit presei americane, Schwarzenegger urmează să filmeze în curând pentru alte două pelicule: "Unknown Soldier" şi "The Tomb".

Născut în 1944, în New-Jersey, Danny DeVito s-a făcut remarcat în multe filme de succes, precum "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Gemenii", "Batman se întoarce" şi "L.A. Confidential". Actorul american a trecut de câteva ori şi în spatele camerei de filmat, regizând mai multe comedii, printre care "Războiul rozelor" (1990), pentru care a fost nominalizat la premiul Ursul de Aur, la Festivalul de Film de la Berlin, şi "Arunc-o pe mama din tren". În 2001, Danny DeVito a fost nominalizat la premiile Oscar şi BAFTA în calitate de producător al filmului "Erin Brockovich", iar în 1993, a fost nominalizat din nou la Ursul de Aur, pentru filmul "Hoffa". Totodată, el a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, trofeu pe care l-a câştigat pentru rolul din serialul "Taxi" (1981). Tot de cinci ori a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, distincţie cu care a fost recompensat în 1980, pentru rolul din acelaşi serial "Taxi". Anul trecut, DeVito a primit o stea pe Walk of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici