Video Artiştii transformă oraşele în tărâmuri de basm

  • Artişti vizuali din România îţi arată cum străzile goale pot căpăta viaţă prin imaginaţie
  • Arcul de Triumf, pacul Herăstrău sau Calea Victoriei sunt locuri care i-au inspirat pe ilustratori
  • Artiştii te îndeamnă să vezi oraşul într-o manieră responsabilă în lupta cu COVID-19
631 afișări
În lipsa oamenilor care de obicei dau viaţă oraşelor, mai mulţi ilustratori s-au apucat să modifice pozele cu străzile goale. Una dintre aceste fotografii este făcută aici pe Calea Victoriei. 
 
Acum vezi oraşele prin ochii artiştilor. Bucureştiului şi Clujului îţi amintesc de ”Alice în Ţara Minunilor”. Pe mai multe străzi au apărut personaje din desene animate, păsări imaginare, oameni giganţi sau chiar farfurii zburătoare.
 
„Asta putem face noi să umplem oraşul de vise, să ne imaginăm lucruri frumoase într-un oraş ceva fantastic în mintea fiecăruia. Poate să zburde peste tot”, spune Romulus Boicu, artist vizual din Bucureşti.
 
În câteva zile proiectului i s-au alăturat mai mulţi ilustratori din Bucureşti şi Cluj care au creat zeci de ilustraţii.
 
„Am pus la vânzare o parte dintre ilustraţii pe care încercăm să le tot adăugăm să fie cât mai multe şi vom dona profitul pe care-l generăm către asociaţia Civics Sport care este fondatoarea grupului ”Vă ajutăm din Cluj”şi ei au ca scop coordonarea unui centru de răspuns rapis pentru persoanele afectate în această perioadă”, explică Vlad Cupşa, iniţiatorul proiectului.
 
Şi Arcul de Triumf din Bucureşti a devenit element de inspiraţie pentru ilustratori. Însă ceea ce vor să ne transmită oamenii de creaţie este că oraşul nu este gol, ci este unul responsabil. Aşa că în această perioadă este mai bine să stăm acasă. 
 
Iniţiatorii proiectului au mers mai departe şi te invită să achiziţionezi de pe pagina lor de facebook, Komiti, o ilustraţie care îţi este pe plac.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici