ASCULTĂ SMART RADIO | Una dintre maşinile lui Elvis Presley este scoasă la licitaţie chiar dacă a ajuns o rablă

Una dintre maşinile lui Elvis Presley este scoasă la licitaţie chiar dacă a ajuns o rablă, a anunţat duminică Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica acestuia în playlistul zilei.

534 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Una dintre maşinile lui Elvis Presley este scoasă la licitaţie chiar dacă a ajuns o rablă

ASCULTĂ SMART RADIO | Una dintre maşinile lui Elvis Presley este scoasă la licitaţie chiar dacă a ajuns o rablă

Elvis a avut peste 100 de maşini, o parte dintre acestea găsindu-se la Muzeul Automobilelor din Graceland, în Memphis. Numărul mare de automobile deţinute de muzician face să nu fie un lucru ieşit din comun că din când în când mai apare câte un vehicul din garajul său pe listele caselor de licitaţii. Dar starea în care a ajuns limuzina sa Lincoln Continental a atras atenţia din primul moment în care a fost anunţată vânzarea sa într-o licitaţie care este programată joi şi vineri.

Maşina, dăruită cântăreţului în 1967, a avut aura unei ”trăsuri regale” în familia Presley dar acum rugina şi praful au transformat-o într-o rablă. Modelul Lincoln Continental a fost senzaţia anului 1959, imediat după ce Elvis a ajuns celebru. Managerul artistului, Tom Parker i-a oferit lui Elvis maşina ca dar de nuntă pentru căsătoria acestuia cu Priscilla Beaulieu, în 1967.

Vehiculul a fost principalul mijloc de transport pentru cei doi şi fiica acestora, Lisa Marie în Los Angeles, unde aveau o a doua casă. Apropiaţii familiei porecliseră maşina ”Memphis Mafia”. Limuzina încă mai are numărul de înmatriculare original, pe tăbliţa fiind scris cu litere roşii ”1-ELVIS”. Vânzătorul a prezentat şi actele originale ale maşinii, înregistrată pe numele E.A. Presley, cu semnătura cântăreţului încă vizibilă.

După moartea cântăreţului, maşina a fost cumpărată de un om de afaceri din Chicago, James Petrozzini care o folosea ca să îşi impresioneze partenerii atunci când îi lua de la aeroport sau ca să îşi ducă fiul la şcoală. Automobilul a rămas în garajul miliardarului la moartea acestuia, în 2014.

De-a lungul carierei, Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, a jucat în aproximativ 30 de filme.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Piesele lui Elvis se regăsesc pe 11 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/

Fotografiile cu maşina pot fi văzute AICI şi AICI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici