Asteroid considerat o ameninţare pentru Pământ, observat de astronomii români, se apropie în patru zile

  • Un asteroid, potenţial periculos pentru Pământ, a fost observat de astronomii de la Observatorul din Galaţi.
  • Este vorba despre asteroidul Apophis care va trece prin apropierea Pământului peste patru zile.
  • Până atunci, el este ţinut sub observaţie de astronomi din toată lumea.
7490 afișări
Imaginea articolului Asteroid considerat o ameninţare pentru Pământ, observat de astronomii români, se apropie în patru zile

Asteroidul Apophis va trece prin apropierea Pământului pe 6 martie. Corpul a fost observat în noaptea de 26 – 27 februarie 2021, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

La nivel mondial, s-a organizat o campanie de observare a acestui asteroid de către International Asteroid Warning Network (IAWN). Această reţea este un parteneriat între agenţii spaţiale, instituţii ştiinţifice, observatoare astronomice, astronomi amatori şi alte organizaţii interesate de observarea şi cercetarea obiectelor ce gravitează în apropierea Pământului.

Asteroidul Apophis este considerat potenţial periculos deoarece trece prin apropierea Pământului.

„Asteroidul (99942) Apophis face parte din categoria asteroizilor potenţial periculoşi aceştia fiind numiţi şi Potentially Hazardous Asteroids (PHAs). Un asteroid se numeşte potenţial periculos dacă îndeplineşte în acelaşi timp două condiţii. Prima condiţie este ca distanţa minimă între orbita asteroidului şi orbita Pământului să fie mai mică de 7,5 milioane de km, ceea ce înseamnă aproximativ 19,5 distanţe Pământ-Lună, iar a doua condiţie este ca diametrul asteroidului să fie mai mare de 140 de metri”, au anunţat reprezentanţii Observatorului Astronomic din Galaţi.

Asteroidul Apophis orbitează Soarele în apropierea Pământului. În anul 2029, Apophis va trece din nou prin apropierea Pământului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici