Au apărut ochelarii cu care cicliştii pot vedea în spate

  • Hindsight este proiectul unui inventator irlandez, Alex MacDonald
  • El a creat ochelarii cu care bicicliştii pot să vadă în spate
  • Campion naţional la ciclism, Marius Petrache a încântat de proiect
275 afișări
Imaginea articolului  Au apărut ochelarii cu care cicliştii pot vedea în spate

Au apărut ochelarii cu care cicliştii pot vedea în spate

Cui nu i-ar plăcea să aibă ochii în ceafă? Mai ales dacă eşti biciclist. Nişte ochelari revoluţionari pot să ajută la evitarea accidentelor din trafic.

Hindsight este invenţia unui fizician irlandez. Sunt nişte ochelari creaţi în tandem cu fostul campion olimpic, Callum Skinner. Acesta explică felul în care funcţionează ochelarii

„Mai simplu spus, felul în care ochelarii Hindsight funcţionează: la marginea lentilelor este un mic unghi cu o oglindă transparentă care practic măreşte vederea periferică şi îţi permite să vezi în spate”, explică fostul ciclist.

„Ochelarii Hindsight au fost creaţi iniţiali din cauza problemelor pe care navetiştii le întâmpină în mediul urban. Dar ne-am dat seama rapid că aceşti ochelari pot fi folosiţi şi în lumea sportului”, mai spune Skinner.

Proiectul a strâns peste 100.000 de dolari finanţare pe platforma Kickstarter şi devine realitate. Astfel de ochelari vor ajuta nu doar bicicliştii în trafic, ci şi în competiţii.

Ciclistul român Marius Petrache este şi el încântat de aceşti ochelari.

„Am impresia că sunt axaţi mai mult pe design urban. Şi chiar ajută din punctul meu de vedere. Pentru cei mai puţin antrenaţi, în oraşe de exemplu când trebuie să fii super atent la pietoni, maşini, semafoare. Pentru mine ţine şi de obişnuinţă pentru că întorc tot timpul capul”, consideră Marius Petrache.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici