Au împreună 176 de ani. Povestea emoţionantă a bătrânelor care au făcut emisiuni la radio

Două prezentatoare de radio ale căror vârste adunate însumează 176 de ani au lăsat un rămas bun emoţionant ascultătorilor lor.

355 afișări
Imaginea articolului Au împreună 176 de ani. Povestea emoţionantă a bătrânelor care au făcut emisiuni la radio

Au împreună 176 de ani. Povestea emoţionantă a bătrânelor care au făcut emisiuni la radio

Premiul Sony Radio Awards, echivalentul premiilor Oscar în Marea Britanie, a fost câştigat anul acesta de o pereche neaşteptată.

Betty Smith, în vârstă de 91 de ani, şi Beryl Renwick, de 86 de ani, au uimit publicul radiofonic din Marea Britanie cu emisiunea lor desfăşurată la BBC. 

Povestea succesului cunoscut de către cele două bâtrâne începe cu o vizită făcută la studiourile postului de radio britanic din Humberside, care ulterior avea să se transforme într-o rampă de lansare pentru vârstnice în lumea radioului. 

Timp de şase ani Betty şi Beryl au avut o eimisiune radiofonică la BBC şi au reuşit să ajungă destul de populare în toate casele din Anglia datorită felului lor de a fi. Ultima lor emisiune a avut loc chiar în ziua de Crăciun, pensionarele putând fi mândre, deoarece au câştigat unul dintre cele mai râvnite premii din industria radiofonică a Marii Britanii, scrie Daily Mail

Bătrânele s-au cunoscut în anul 1999 într-un club de pensionari, ambele fiind văduve, iar după câteva minute de discuţie au devenit prietene bune. În anul 2006 Betty şi Beryl au făcut o vizită la studiourile BBC din Humberside împreună cu alte 15 persoane din clubul pensionarilor. 

Tocmai în acel an producătorul David Reeves căuta un nou format de emisiune, diferit faţă de ceea ce există pe piaţă. În timpul vizitei Reeves le-a cunoscut pe bătrâne şi a fost imediat fermecat de felul lor de a fi. 

”Erau foarte îndrăzneţe. Întrebau în stânga şi în dreaptea de discuri, mai întâi cerând discuri cu Frank Sinatra şi apoi cu Queen, apoi cu muzică clasică. După aceea, când le-am cunoscut au început să îmi spună cât de drăguţ sunt şi m-au complimentat, mi-au ciufulit părul de parcă aş fi fost nepotul lor, erau incredibile”, susţine Reeves.

Din 2006, Betty şi Beryl au început să găzduiască propria lor emisiune la BBC şi au avut un succes răsunător. Drept dovadă stă şi premiul Sony Radio Academy Awards pe care au reuşit să îl câştige. 

Perechea de prezentatoare spun că ele au fost mai surprinse decât restul lumii pentru această onoare, reuşind să lase în urmă alţi prezentatori talentaţi precum Frank Skinner sau perechea Adam şi Joe. 

”Cele două doamne dau voce unei generaţii care nu mai este prezentată la radio şi fac acest lucru cu o bucurie nemărginită care iată că i-a împins pe rivalii lor până pe locul doi”, spun membrii juriului de la Sony Radio Academy Awards. 

Chiar dacă s-au retras din studiourile BBC cele două bătrâne sunt foarte apreciate de colegii lor de breaslă, care, au glumit pe seama unei întoarceri la microfon spunând că ”poate vor reveni când doamna Smith va împlini 100 de ani”.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici