Australienii au cele mai mari locuinţe din lume

Locuitorii din Australia i-au depăşit pe cei din Statele Unite în ceea ce priveşte mărimea locuinţelor, potrivit unui raport publicat de Commonwealth Bank of Australia.

80 afișări
Imaginea articolului Australienii au cele mai mari locuinţe din lume

Australienii au cele mai mari locuinţe din lume (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Acest studiu a relevat faptul că locuinţele australienilor au crescut, în medie, cu 10% în ultimul deceniu şi au ajuns la o suprafaţă medie de 214,6 metri pătraţi - de trei ori mai mare decât suprafaţa medie a unei locuinţe din Marea Britanie.

În schimb, suprafaţa medie a locuinţelor construite în trimestrul al treilea al acestui an a fost de 201,5 metri pătraţi, în scădere faţă de 212 metri pătraţi (2008), Statele Unite înregistrând astfel prima micşorare a suprafeţei medii a locuinţelor americane din ultimul deceniu, fiind pusă pe seama recesiunii mondiale.

În Europa, Danemarca are cele mai mari locuinţe, termen care include casele şi apartamentele, cu o suprafaţă medie de 137 de metri pătraţi, urmată de Grecia (126 mp) şi Olanda (115,5 mp).

Locuinţele din Marea Britanie sunt cele mai mici din Europa, cu o suprafaţă medie de 76 de metri pătraţi.

Potrivit Australian Bureau of Statistic, creşterea suprafeţei medii a locuinţelor din Australia a fost însoţită şi de o creştere demografică. Numărul mediu al persoanelor dintr-o familie australiană a crescut de la 2,51 la 2,56, aceasta fiind prima creştere de acest fel din ultima sută de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici