- Home
- Life-Inedit
- BAIA MARE, (30.09.2007, 15:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Baia Mare: Cel mai mare gulaş pregătit într-un singur vas
Baia Mare a bătut, sâmbătă, recordul mondial la cel mai mare gulaş pregătit într-un singur vas, după ce doi bucătari amatori din localitate au reuşit să facă unul de 7,3 tone.
18 afișări
Titi Petruţiu şi Dan Cordea, realizatorii unei emisiuni culinare la un post local de televiziune, au primit o diplomă din partea observatorului Guinness World Records, Laura Hughes, care a monitorizat la faţa locului tentativa de doborâre a recordului mondial.
"Este omologat. Reprezentantul Guinness World Records a gustat şi a spus că gulaşul a ieşit foarte bun. Păcat însă că s-a măsurat cu 100 de litri mai puţin, care pot să conteze la un moment dat", a declarat Titi Petruţiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: România este țara din Europa în care sectorul privat, antreprenorial, are impactul cel mai mic asupra deciziilor guvernamentale. Este un abuz!
-
Unul dintre cei mai mari angajatori din România închide o fabrică de componente auto
-
Mesajul lui Emmanuel Macron pentru Europa. Preşedintele Franţei lansează un avertisment sumbru: Moldova, Lituania, Polonia, România ar putea fi ţintele Rusiei
-
Războiul din Ucraina, ziua 800. Căderea oraşului Ceasiv Iar este o chestiune de timp / Kievul va trebui, la un moment dat, să participe la negocieri de pace cu Moscova, spune un oficial ucrainean
Partenerul său, Dan Cordea, a recunoscut că a fost o "provocare supremă". "Mă bucur că am găsit înţelegere la colegii de la teatru, pentru că repetiţiile pentru prepararea gulaşului au coincis cu acelea pentru piesa de teatru în care joc”, a spus Dan Cordea, actor al Teatrului Municipal Baia Mare.
Cei doi au fost ajutaţi de circa 170 de voluntari, mare parte dintre ei membri ai Fan Clubului ”Titi si Dan”. Preşedintele organizaţiei, Lucia Marc, a spus că încă de vineri au început pregătirile, pentru că s-au cărăţat cartofii, s-a tăiat carnea de vită şi s-au tăiat zarzavaturile.
Pentru prepararea gulaşului s-au folosit circa o tonă de carne, o tonă şi jumătate de cartofi, sute de kilograme de ardei, morcovi, ţelină şi alte zarzavaturi, fapt care a îndemnat-o pe Gyongyike Bondi, prefect al Maramureşului, să spună că un întreg aprozar este în ceaunul fabricat special pentru eveniment. Vasul, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de litri, are 2,5 metri înălţime şi 3 metri în diametru. Pentru ca să poată amesteca ingredientele, bucătarii s-au folosit de linguri confecţionate special şi care semănau cu vâslele de pe galerele romane.
Titi Petruţiu a dezvăluit şi un secret al preparării gulaşului perfect, dar nu şi reţeta. ”Carnea trebuie să fie de foarte bună calitate. În plus, depinde de ce grăsime se foloseşte. Dacă gulaşul iese foarte gras nu e bun, dar nici dacă este prea sec nu e bine”, a spus el.
Nu este pentru prima oara când bucătrul găteşte în cantităţi industriale, pentru că anul trecut, tot la Sărbatoarea Castanelor, a mai făcut un gulaş de o tonă.
Tit Petruţiu a declarat că nu a făcut gulaşul uriaş pentru a fi felicitat şi nici pentru a deveni vedetă, ci pentru a-şi testa puterile şi talentele de bucătar. Bucătarul amator s-a gândit deja la un alt record mondial. ”Mai la iarnă am să dezvălui despre ce este vorba. Pot să vă spun că este vorba despre un preparat românesc, specific sărbătorilor de iarnă şi care va fi gătit în aceeaşi oală”, a declarat acesta.
Adrian Bogdan, managerul proiectului, a spus că au fost impuse două condiţii majore pentru omologarea recordului: igiena să fie respectată cu stricteţe, iar gulaşul să fie sigur pentru consum şi măsurarea să se realizeze cu instrumente metrologice precise.
După ce gulaşul a fost gata, organizatorii acţiunii l-au împărţit gratuit participanţilor la Sărbătoarea Castanelor. Potrivit estimărilor, au fost peste 21.000 de porţii.
Baia Mare a doborât astfel recordul mondial stabilit la începutul lunii iunie 2006 de locuitorii municipiului bihorean Salonta, care au făcut atunci 5.045 litri de gulaş.
Citește pe alephnews.ro: NATO afirmă că Rusia desfășoară „activități maligne” asupra statelor membre. Ce decizie a luat Consiliul Nord-Atlantic
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Spice Girls îi urează „La mulți ani” lui David Beckham în cel mai epic mod. Ce mesaj a transmis soția fotbalistului
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi la Survivor All Stars
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:32
-
astăzi, 11:09