Balenele, ca nişte căţei gigantici. O balenă gri cere să fie scărpinată de o familie, în laguna Ojo de Liebre. VIDEO

  • Şi balenele pot fi prietenoase cu oamenii.
  • Unele preferă să socializeze şi să petreacă timp cu turiştii, dar nu oricum. Ci cu o condiţie: să fie mângăiate şi scărpinate.
1906 afișări
Imaginea articolului Balenele, ca nişte căţei gigantici. O balenă gri cere să fie scărpinată de o familie, în laguna Ojo de Liebre. VIDEO

FOTO Captură video Science/Instagram

Încă mai avem multe de învăţat despre comportamentul balenelor, dar e cert că şi ele sunt uneori curioase în ceea ce ne priveşte.
 
O familie aflată într-o excursie în Laguna Ojo de Liebre din Baja California Sur (Mexic) a avut parte de o întâlnire unică cu o balenă gri. Aceasta îşi arată fanoanele (lamele cornoase - echivalentul dinţilor la delfini) şi rânjeşte către noii săi prieteni. Oamenii o scarpină cu delicateţe şi se bucură de prezenţa mamiferului, un exemplar rar şi protejat.
 
„Această balenă gri tot revine la barca noastră şi cere să o scărpinăm, arâtându-şi şi fanoanele”, se arată în descrierea filmuleţului, postat pe Instagram şi apreciat de peste 35.500 de internauţi.
 
Balena gri este protejată de lege. În secolele XIX-XX, aceste mamifere erau vânate şi ucise la scară industrială. Prin urmare, guvernul mexican a declarat laguna Ojo de Liebre ca zonă protejată, unde acestea se pot reproduce şi trăi liniştite.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici