Barack Obama, cum nu a mai fost văzut până acum: Preşedintele SUA, în ipostaze inedite la Casa Albă - GALERIE FOTO

Conduce una dintre cele mai mari puteri ale lumii, fiind ales recent pentru al doilea mandat de preşedinte, iar revista TIME l-a desemnat persoana anului 2012, titlu primit pentru a doua oară în patru ani. Un Barack Obama mai puţin cunoscut publicului apare într-o serie de fotografii inedite de la Casa Albă, care îl arată pe preşedinte lăsându-se capturat în joacă de un Om Păianjen în miniatură sau fiind atacat de fiica lui cu un pistol de apă.

2139 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, cum nu a mai fost văzut până acum: Preşedintele SUA, în ipostaze inedite la Casa Albă - GALERIE FOTO

Barack Obama, cum nu a mai fost văzut până acum: Cum arată preşedintele SUA în ipostaze inedite de la Casa Albă (Imagine www.whitehouse.gov)

În una dintre fotografii preşedintele Statelor Unite apare cum rar cineva are ocazia de a-l vedea: prins pe nepregătite de versiunea în miniatură a Omului Păianjen, în timp ce iese din Biroul Oval. Imaginea surprinde momentul inedit în care Obama se preface că e prins în plasa imaginară lansată de copilul unui angajat de la Casa Albă, îmbrăcat în costumul supereroului.

Aceasta este doar una dintre multele fotografii "din culise" pe care fotograful Casei Albe, Pete Souza, le face în fiecare an şi care arată lumii o parte mai înduioşătoare şi mai aproape de realitatea de zi cu zi a omului care tocmai a fost numit persoana anului 2012 de revista americană TIME, scrie Daily Mail.

Alte imagini publicate de Souza, dintre care unele au mai fost văzute şi în alte rânduri, îl arată pe Barack Obama în cadrul unor momente emoţionante alături de familie: îmbrăţişându-şi fetele, pe Malia şi pe Sasha, ţinând-o strâns pe soţia lui, Michelle, în timp ce privesc apusul pe cerul oraşului Chicago, lângă Lacul Michigan, dar şi alergând ca un copil în jurul unei piscine cu un pistol cu apă în mână, în timp ce una dintre fiice îl "împuşcă", la rândul ei, cu apă.

GALERIE FOTO

În colecţie Barack Obama se joacă în zăpadă cu fetele lui, pescuieşte şi îi joacă o farsă unui coleg, punând piciorul pe cântar în spatele lui în timp ce acesta îşi verifică greutatea.

Fotografiile îl mai arată pe preşedintele SUA fericit şi obosit în timp ce îşi scoate papionul în faţa oglinzii dintr-un lift al Casei Albe, după o zi lungă în care şi-a depus jurământul ca Preşedinte în ianuarie 2009 şi a participat la zece baluri de inaugurare.

Iubitor de sporturi, preşedintele mai este văzut în timp ce îşi practică tehnicile de golf alături de vicepreşedintele Joe Biden, în timp ce intră în rolul de antrenor pentru echipa de baschet a Sashei, una dintre fiicele lui, sau cum strânge în mâini o minge de fotbal american în timp ce ascultă concentrat discursurile dintr-o şedinţă de la Casa Albă.

Revista americană TIME, care l-a desemnat pe Obama persoana anului pentru a doua oară în patru ani, a descris realegerea lui ca preşedinte al Statelor Unite ca fiind simbolică pentru demografia schimbătoare a naţiunii în mijlocul decorului unei rate ridicate de şomaj şi alte provocări.

"În 2012, el a creat o nouă majoritate, a transformat slăbiciunile în oportunităţi şi încearcă, în pofida impedimentelor, să unească ţara", continuă revista TIME, prezentând pe prima pagină o fotografie din profil a şefului statului, pe care scrie simplu: "Preşedintele Barack Obama".

În articolul principal pentru acest număr al revistei, corespondentul de la Casa Albă pentru TIME explică "efectul Obama": "Ar putea fi măsurat în : războaie oprite şi începute, industrii salvate, restructurate sau readaptate; reduceri extinse de taxe; nivelul datoriilor crescut; terorişti ucişi: sistemul asigurărilor de sănătate reconturat; şi membri homosexuali ai serviciilor militare care pot merge îmbrăcaţi în uniformă alături de partenerii lor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici