Basistul trupei Slipknot a murit din cauza unei supradoze "accidentale" de morfină

Paul Gray, basistul trupei Slipknot, a murit din cauza unei supradoze "accidentale" de morfină şi fentanil, un analgezic sintetic din clasa opioidelor, au anunţat luni reprezentanţii poliţiei din oraşul Des Moines, statul american Iowa, după publicarea rezultatelor autopsiei.

125 afișări
Imaginea articolului Basistul trupei Slipknot a murit din cauza unei supradoze "accidentale" de morfină

Basistul trupei Slipknot a murit din cauza unei supradoze "accidentale" de morfină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paul Gray, în vârstă de 38 de ani, a fost găsit decedat pe 25 mai, într-un hotel din apropierea oraşului Des Moines din statul american Iowa, considerat "oraşul natal" al trupei Slipknot, ai cărei membri apar pe scenă purtând măşti, se bat între ei şi se adresează fanilor cu apelativul "larve". Paul Gray era unul dintre membrii fondatori ai trupei Slipknot, înfiinţată în 1995.

Autopsia efectuată de medicii legişti americani a relevat faptul că Paul Gray suferea de o "maladie cardiacă importantă", se afirmă în comunicatul emis de poliţia din Des Moines.

După decesul lui Paul Gray, membrii supravieţuitori ai trupei Slipknot şi-au şocat fanii apărând pentru prima oară împreună în public fără a mai purta măşti.

Una dintre cele mai renumite trupe ale genului metal, Slipknot a ajuns în fruntea clasamentelor muzicale din Statele Unite ale Americii, Australia, Austria, Canada, Finlanda, Noua Zeelandă, Suedia şi Elveţia cu cel mai recent album al său, intitulat "All Hope Is Gone", care a fost lansat în 2008.

Trupa Slipknot a primit premiul Grammy în 2004, pentru piesa "Before I Forget".

Slipknot este o trupă neobişnuită din multe puncte de vedere. Inspiraţi de trupa Kiss, membrii grupului Slipknot poartă în public măşti şi salopete, fiind identificaţi fiecare cu ajutorul unui număr. Paul Gray purta numărul 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici