Ben Affleck: Eu şi Matt Damon îi datorăm totul lui Robin Williams

Actorul Ben Affleck a declarat marţi că atât el cât şi colegul său de breaslă Matt Damon îi "datorează totul lui Robin Williams", decedat luni, care a câştigat un Oscar pentru rolul din filmul "Good Will Hunting" (1997), al cărui scenariu a fost scris de cei doi tineri actori, pe atunci necunoscuţi.

1140 afișări
Imaginea articolului Ben Affleck: Eu şi Matt Damon îi datorăm totul lui Robin Williams

Matt Damon, Robin Williams (Imagine: captură "Good Will Hunting")

"Sunt devastat. Mulţumesc, şefule - pentru prietenia ta şi pentru tot ce ai dăruit lumii", a scris Ben Affleck pe pagina lui de Facebook, informează AFP.

"Robin avea în el tone de iubire. A făcut atât de multe şi pentru atât de mulţi oameni. A transformat visurile mele şi cele ale lui Matt (Damon) în realitate. Ce îi datorezi unui om care face acest lucru? Totul!", a adăugat Ben Affleck.

Robin Williams a interpretat în filmul "Good Will Hunting" rolul unui psiholog care reuşeşte să înţeleagă şi să ajute un tânăr măturător, jucat de Matt Damon, care se dovedeşte a fi un geniu în matematică.

Filmul, regizat de Gus Van Sant, i-a permis lui Robin Williams să câştige, în 1998, singurul său premiu Oscar din carieră din patru nominalizări. Robin Williams a fost recompensat în acel an la categoria "cel mai bun actor în rol secundar".

Ben Affleck şi Matt Damon au câştigat în acel an Oscarul pentru cel mai bun scenariu.

Marţi, mai mulţi admiratori ai actorului, care s-a sinucis prin spânzurare, a depus flori şi mesaje pe o bancă din Boston unde se întâlneau personajele jucate în acel film de Robin Williams şi Matt Damon.

La rândul său, Matt Damon i-a adus şi el un ultim omagiu lui Robin Williams: "Robin mi-a adus atât de multă bucurie în viaţă şi voi continua să păstrez pentru mine acea bucurie pentru totdeauna. A fost un om atât de frumos. Am fost norocos să îl cunosc şi nu îl voi uita niciodată".

"Sper că reprezentanţii industriei mass-media vor privi puţin spre ei înşişi şi vor acorda familiei sale (familia lui Robin Williams, n.r.) liniştea şi discreţia de care aceasta are nevoie în această perioadă teribilă", a adăugat Matt Damon.

Starul american a fost găsit decedat luni, la vârsta de 63 de ani, în reşedinţa sa din California. Autorităţile americane au anunţat marţi că actorul s-a sinucis, spânzurându-se cu o curea. Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului, iar un briceag era în apropierea cadavrului. Pe vârful briceagului erau urme care par a fi de sânge uscat, astfel că vor fi efectuate analize suplimentare pentru a se stabili compoziţia substanţei depistate.

Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici