Benedict Cumberbatch, Tom Hardy şi Emma Stone, invitaţi să devină membri ai Academiei de film americane

Actorii Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Emma Stone, Rosamund Pike, Tom Hardy, Felicity Jones şi Elizabeth Banks, dar şi regizorii François Ozon, Paweł Pawlikowski şi Damien Chazelle se numără printre cei 322 de artişti care au primit invitaţia de a deveni membri ai Academiei de film americane.

173 afișări
Imaginea articolului Benedict Cumberbatch, Tom Hardy şi Emma Stone, invitaţi să devină membri ai Academiei de film americane

Emma Stone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The Academy of Motion Picture Arts & Sciences îşi continuă eforturile de diversificare şi a trimis în acest an invitaţii de adeziune unui număr record de artişti, care au potenţialul de a o ajuta să îşi schimbe actuala structură demografică, aspru criticată în ultimii ani, informează site-ul revistei Variety.

Academia de film americană s-a adresat în acest an în special femeilor, artiştilor născuţi în afara Statelor Unite, tinerilor şi minorităţilor rasiale.

Academia de film americană a fost adeseori criticată pentru faptul că reprezintă un grup omogen de bărbaţi caucazieni aflaţi la vârsta a treia, iar noile invitaţii - 322, cele mai multe care au fost expediate vreodată într-un singur an de această instituţie - încearcă să atragă de partea forului cinematografic un număr tot mai mare de tineri, cu o structură rasială diversificată.

Acuzaţiile de bigotism aduse Academiei au reapărut în acest an, în ianuarie, atunci când lista nominalizaţilor la premiile Oscar a inclus persoane caucaziene în toate categoriile de interpretare şi doar puţine femei şi reprezentanţi ai minorităţilor rasiale s-au regăsit în celelalte categorii.

În 2014, Academia a trimis 271 de invitaţii, iar, în 2013, numărul acestora a fost de 276. Între anii 2004 şi 2012, numărul mediu al invitaţiilor expediate de forul cinematografic american a fost de 133. Nu există o garanţie că toţi artiştii contactaţi vor accepta statutul de membru, însă se întâmplă foarte rar ca unul dintre ei să respingă această invitaţie.

Pe lista artiştilor care au primit vineri o astfel de invitaţie se află numeroşi actori, inclusiv nominalizaţi şi câştigători la Oscarurile din 2015 - Benedict Cumberbatch, Felicity Jones, Rosamund Pike, Eddie Redmayne, J.K. Simmons, Emma Stone. Au mai fost invitaţi, tot în categoria dedicată actorilor, Elizabeth Banks, Heather Graham, Tom Hardy, Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Dev Patel, Daniel Radcliffe, alături de alţi 11 actori.

În categoria regizorilor au fost invitaţi să se alăture Academiei de film americane cineaşti precum Damien Chazelle, Bong Joon-ho, Niki Caro, F. Gary Gray, James Gunn, Malcolm D. Lee, Lynn Shelton, Morten Tyldum, Edgar Wright şi alţi 17 cineaşti.

La cel mai recent recensământ al membrilor Academiei de film americane, realizat cu ocazia voturilor pentru premiile Oscar, instituţia americană avea 6.124 de membri activi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici