Bere albastră. Ingredientul natural folosit de francezi pentru a crea o băutură diferită

Un berar francez a început să folosească alge cu un pigment natural pentru a face berea albastră.

521 afișări
Imaginea articolului Bere albastră. Ingredientul natural folosit de francezi pentru a crea o băutură diferită

Sursa foto: Twitter

Nuanţa albastră provine de la spirulină, o algă care este cultivată în bazine de o companie numită Etika Spirulina din nordul Franţei. Componenta din spirulină care dă culoarea albastră, numită ficocianină, este apoi adăugată în bere în timpul procesului de fabricare a berii, potrivit Reuters.

Berea, cu numele de marcă "Line", este rezultatul unei asocieri între o firmă care doreşte să popularizeze algele ca supliment alimentar şi o fabrică de bere artizanală din apropiere, care căuta o modalitate de a-şi face băuturile mai distincte.

Berea se vinde bine, a declarat Sebastien Verbeke, un angajat al Hoppy Urban Brew, care produce băutura. „Trezeşte un interes şi o curiozitate enormă din partea publicului", a spus el.

Degustând o sticlă de bere proaspăt produsă, angajata fabricii de bere Mathilde Vanmansart a descris-o ca fiind o bere cu hamei, uşoară şi cu note fructate, în timp ce singura dovadă a algelor adăugate era culoarea distinctivă.

Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, a declarat că, după mai multe loturi de testare, fabrica de bere a găsit un amestec care să fie pe placul clienţilor.
 
El a spus că 1.500 de sticle de bere albastră au fost vândute între octombrie şi decembrie anul trecut, iar fabrica de bere se pregăteşte acum să crească producţia pentru a satisface cererea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici