Beyonce, Taylor Swift şi Kings of Leon, marii câştigători la gala Grammy 2010

Starul R&B Beyonce a câştigat şase premii Grammy, inclusiv pentru cea mai bună piesă a anului, surclasând-o pe tânăra senzaţie a muzicii country Taylor Swift, care a obţinut patru astfel de prestigioase trofee, într-o ceremonie care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

75 afișări
Imaginea articolului Beyonce, Taylor Swift şi Kings of Leon, marii câştigători la gala Grammy 2010

Beyonce, Taylor Swift şi Kings of Leon, marii câştigători la gala Grammy 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţele americane Beyonce şi Taylor Swift au primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 52-a gală a premiilor Grammy, concurând la zece, respectiv opt categorii.

În topul premiilor, celor două dive li s-au alăturat muzicienii din trupa de rock Kings of Leon, care au obţinut trei Grammy. Cvartetul din Tennessee (SUA), care a devenit celebru mai întâi în afara Statelor Unite, a cunoscut în sfârşit succesul în ţara natală odată cu lansarea piesei "Use Somebody". Duminică, Kings of Leon a devenit prima trupă rock din Nashville care a câştigat premiul Grammy pentru înregistrarea/single-ul anului.

Fraţii Caleb, Nathan şi Jared Followill şi vărul lor Matthew Followill au câştigat, de asemenea, premiile pentru cea mai bună interpretare rock şi cea mai bună piesă rock - "Use Somebody".

Zac Brown Band a primit premiul Grammy pentru cel mai bun artist debutant, după cum se aşteptau criticii şi publicul. Originară din Atlanta, aceasta este prima trupă care câştigă la această categorie din 2005, fiind nominalizată alături de Keri Hilson, MGMT, Silversun Pickups şi Ting Tings.

Trioul punk rock Green Day a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rock - "21st Century Breakdown".

Beyonce, în vârstă de 28 de ani, nominalizată la zece categorii, a câştigat premiul Grammy pentru cântecul anului, pentru "Single Ladies (Put a Ring On It)", surclasând hituri interpretate de Lady Gaga, Maxwell, Kings of Leon şi Taylor Swift.

Put a Ring On It

Ea a împărţit premiul cu compozitorii Thaddis Harrell, Terius Nash şi Christopher Stewart. "Single Ladies" a mai câştigat premiile Grammy pentru cel mai bun cântec R&B, cea mai bună interpretare pop, iar Beyonce a mai fost recompensată pentru cel mai bun album R&B contemporan - "I Am ... Sasha Fierce" - şi cea mai bună interpretare R&B tradiţională - pentru coverul "At Last".

Beyonce a mai fost nominalizată la categoria "cea mai bună coloană sonoră", a filmului "Cadillac Records", dar a pierdut cursa în favoarea peliculei animate "Up".

Nominalizată la opt categorii, Swift, în vârstă de 20 de ani, a câştigat patru premii, pentru, printre altele, cel mai bun album country - "Fearless" -, cea mai bună interpretare country şi cea mai bună piesă country - "White Horse".

White Horse

După ce a ratat premiile categoriilor "cel mai bun cântec al anului" şi "cea mai bună înregistrare a anului", Swift a pierdut şi trofeul categoriei "cea mai bună colaborare pop", în faţa duoului Jason Mraz şi Colbie Caillat. Swift şi Caillat fuseseră nominalizaţi pentru piesa "Breathe".

Totodată, Swift s-a numărat printre artiştii care au cântat la gala Grammy, care a avut loc duminică seară, la Staples Center din Los Angeles. Ea a cântat împreună cu Stevie Nicks de la Fleetwood Mac o versiune a piesei trupei "Rhiannon".

Controversata divă pop Lady Gaga a cântat şi ea în timpul ceremoniei, împreună cu Elton John, piesele "Speechless" şi "Your Song".

Cu o seară înainte, în timpul unei gale speciale organizate la Los Angeles, Michael Jackson a fost distins postum cu premiul Grammy pentru întreaga activitate, alături de alţi şase muzicieni - cântăreţul canadian Leonard Cohen, muzicianul Bobby Darin (postum), chitaristul David "Honeyboy" Edwards, trompetistul de muzică jazz Clark Terry, cântăreaţa de muzică country Loretta Lynn şi pianistul şi compozitorul André Previn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici