Bijuteriile actriţei Gina Lollobrigida, vândute la licitaţie cu 4,9 milioane de dolari

Bijuteriile actriţei italiene Gina Lollobrigida au fost vândute cu peste 4,74 milioane franci elveţieni (4,9 milioane dolari) la o licitaţie organizată marţi seară la Geneva de casa Sotheby's, unde s-a stabilit totodată un record mondial de preţ pentru o pereche de cercei cu perle.

318 afișări
Imaginea articolului Bijuteriile actriţei Gina Lollobrigida, vândute la licitaţie cu 4,9 milioane de dolari

Gina Lollobrigida (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Gina Lollobrigida, un sex simbol al anilor 1950 şi 1960, a anunţat că a decis să îşi vândă o parte din bijuterii pentru a strânge fonduri cu scopul de a finanţa cercetările ştiinţifice din domeniul celulelor suşă.

O pereche de cercei cu diamante şi perle naturale a fost vândut cu 2,29 milioane de franci elveţieni (2,37 milioane de dolari), stabilind un nou record mondial de preţ.

Precedentul record era de 1,98 milioane de dolari şi fusese stabilit în 2011 de o pereche de cercei cu diamante şi perle naturale, o creaţie a casei Bulgari, care au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor.

Printre celelalte bijuterii din colecţia actriţei Gina Lollobrigida vândute marţi seară la Geneva s-au aflat un ansamblu Bulgari alcătuit dintr-un colier şi o brăţară şi un inel Bulgari care avea încrustat un diamant de 19,03 carate. Ambele s-au vândut cu 749.000 de franci elveţieni (776.056 dolari).

Actriţa Gina Lollobrigida, în vârstă de 85 de ani, a fost prezentă la licitaţie şi a spus că va folosi aceşti bani pentru a stimula cercetările ştiinţifice din Italia din domeniul celulelor suşă.

"Bijuteriile sunt făcute pentru a-ţi oferi o anumită plăcere şi, pentru mulţi ani, eu am avut parte de o plăcere uriaşă purtându-le pe ale mele. Vânzarea lor (bijuteriile, n.r.) pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei asupra terapiilor cu celule suşă, o metodă care poate să vindece atât de multe boli, mi se par o utilizare minunată pentru aceste bijuterii", a declarat actriţa italiană.

După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida a ajuns să joace alături de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra.

Cu o carieră strălucită în Franţa, Italia şi la Hollywood, Gina Lollobrigida spune că a început să colecţioneze bijuterii Bulgari, pe care şi le-a cumpărat întotdeauna singură, bucurându-se de celebritatea tot mai mare, obţinută prin muncă asiduuă.

În prezent în vârstă de 85 de ani, după ce a renunţat la actorie în anii 1980 pentru a se consacra fotojurnalismului, acţiunilor de caritate şi sculpturii, Gina Lollobrigida spune că a sosit vremea ca acele bijuterii să fie folosite pentru un scop util.

Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată, în timp ce participa la un concurs de frumuseţe, de regizorul italian Vittorio de Sica, spune că în prezent se concentrează asupra sculpturii şi că nu mai are nevoie de bijuterii. În ultimii zece ani, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris şi Veneţia.

Lollobrigida s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deşi mulţi afirmă că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii '50 şi '60, Lollobrigida a fost numită "cea mai frumoasă femeie din lume".

Printre cele mai celebre filme ale sale se numără "Solomon şi Sheba", "Pâine, dragoste şi fantezie" şi "Notre Dame din Paris".

Bijuteriile actriţei italiene au făcut parte din licitaţia "Magnificent Jewels and Nobel Jewels" organizată de casa Sotheby's la Geneva, după ce au fost expuse la Londra, New York şi Roma.

În total, cele peste 600 de loturi de bijuterii şi nestemate au generat încasări de 74,8 milioane franci elveţieni (78,2 milioane dolari).

Printre celelalte loturi importante vândute marţi seară la Geneva s-a aflat şi un diamant galben din secolul al XIX-lea, de 74,53 carate, care a aparţinut sultanului Ahmad Shah Qajar, ultimul conducător din dinastia Qajar al Persiei. Nestemata a fost achiziţionată cu 2,85 milioane de franci elveţieni (2,95 milioane dolari), stabilind un nou record de preţ pentru un diamant galben vândut la licitaţie.

Un inel cu un diamant de 27,9 carate a fost vândut cu 4,25 milioane de franci elveţieni (4,45 milioane dolari).

Potrivit AFP, casa Sotheby's a vândut la licitaţie bijuteriile altor mari actriţe în trecut, precum Ava Gardner şi Marlene Dietrich, dar şi nestemate şi bijuterii care au aparţinut interpretei de operă Maria Callas.

Christie's, casa de licitaţii rivală, a bătut însă toate recordurile din domeniu cu vânzarea bijuteriilor care au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, în cadrul unei licitaţii spectaculoase care a fost organizată la New York în decembrie 2011.

Cele două case de licitaţii organizează de două ori pe an licitaţii de bijuterii la Geneva şi sunt prinse într-o concurenţă acerbă pentru a atrage cele mai frumoase piese în vânzările lor.

Casa Christie's îşi va ţine miercuri seară propria licitaţie de bijuterii din luna mai, unde lotul cel mai aşteptat va fi un diamant excepţional de 101,73 carate, estimat la aproximativ 30 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici