Billy Idol va dona banii proveniţi dintr-un concert din Belgrad victimelor inundaţiilor din Serbia

Cântăreţul rock Billy Idol va dona o parte din veniturile obţinute în urma unui concert pe care îl va susţine pe 25 iunie, la Belgrad, capitala Serbiei, victimelor inundaţiilor catastrofale care au afectat această ţară în luna mai.

97 afișări
Imaginea articolului Billy Idol va dona banii proveniţi dintr-un concert din Belgrad victimelor inundaţiilor din Serbia

Billy Idol va dona banii proveniţi dintr-un concert din Belgrad victimelor inundaţiilor din Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serbia şi întreaga regiune a Balcanilor au fost afectate de ploi torenţiale în ultimele zile, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, în urma cărora peste 40 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mii de oameni au fost nevoiţi să se refugieze.

Billy Idol a anunţat că va dona victimelor inundaţiilor din regiune o parte din veniturile obţinute în urma concertului pe care îl va susţine pe 25 iunie, la festivalul muzical Belgrade Calling din capitala Serbiei, conform contactmusic.com.

"Voi cânta în curând în Serbia şi voi dona o parte din câştigurile mele obţinute în urma concertului din acea seară unui fond umanitar, sper că acest mic gest va fi de ajutor", a scris, luni, cântăreţul pe contul său de pe platforma Twitter.

Billy Idol va porni într-un turneu european pe 7 iunie, când va concerta în Suedia.

Cântăreţul, care a mai concertat în România în vara anului 2006, va susţine un concert şi la Bucureşti, pe 29 iunie, şi un altul la Cluj-Napoca, pe 30 iunie.

Membru al trupei Bromley Contingent, fan Sex Pistols, Billy Idol a fost solistul popularei formaţii britanice de punk Generaţia X din 1976 până la destrămarea acesteia, în 1981. Apoi a decis să-şi încerce norocul în SUA, moment în care a început să colaboreze cu chitaristul Steve Stevens, iniţiind un parteneriat muzical important, în urma căruia au apărut hituri precum "Rebel Yell", "White Wedding", "Dancing With Myself" "Flesh For Fantasy", "Hot In the City", "Eyes Without A Face" şi "Cradle of Love".

În octombrie, Billy Idol, în vârstă de 57 de ani, îşi va lansa autobiografia, intitulată "Dancing with Myself", precum şi primul său album de studio din 2005 până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici