BIOGRAFIE: Moştenitorul tronului Marii Britanii a vrut să anuleze nunta cu Diana - FOTO, VIDEO

Autoarea celei mai noi biografii dedicate prinţului Charles - "Charles: The Heart of a King", Catherine Mayer, susţine că moştenitorul tronului Marii Britanii nu şi-a dorit deloc mariajul cu prinţesa Diana, el fiind la un pas să renunţe la nunta din 1981, informează Huffington Post.

3365 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Moştenitorul tronului Marii Britanii a vrut să anuleze nunta cu Diana - FOTO, VIDEO

'Desperate' Prince Charles Wanted To Back Out Of His Wedding To Princess Diana, New Book Claims

Potrivi informaţiilor publicate în carte, prinţul Charles a fost la un pas de a anula nunta cu Diana Spencer, din 29 iulie 1981. Catherine Mayer susţine că în noaptea dinaintea nunţii, un Charles "disperat" i-a spus unei persoane din anturaj că nu poate merge la altar a doua zi: "Nu pot să fac asta, pur şi simplu nu pot...".

Charles ar mai fi spus despre Diana că "nu este fata glumeaţă de la ţară", aşa cum credea el.

Nici Diana nu a fost sigură că îşi doreşte mariajul cu Charles. Potrivit unei cărţi apărute în 1992 - "Diana: Povestea adevărată", scrisă în urma convorbirilor acesteia cu Andrew Morton, Diana le-a fi spus surorilor ei cu câteva zile înainte de nuntă că nu crede că se poate căsători cu Charles, din cauza sentimentelor pe care acesta le are faţă de Camilla Parker Bowles.

Într-un interviu realizat după anunţarea logodnei celor doi, se poate observa că Charles şi Diana nu se simt deloc confortabil în momentul în care vorbesc despre sentimentele lor.

“Am avut mult timp la dispoziţie pentru a mă gândi, deoarece am ştiu că va fi multă presiune pentru amândoi. Şi, ... nu a fost o decizie greu de luat în final. Asta mi-am dorit", spune Diana în interviu, după care a adaugat: "Este ceea ce-mi doresc".

Întrebaţi dacă sunt îndrăgostiţi, Diana a răspuns "Bineînţeles", Charles completând-o: "Indiferent ce-o însemna dragostea".

Nunta dintre cei doi, supranumita "nunta secolului" a fost transmisă în întreaga lume, fiind urmărită de 750 de milioane de telespectatori.

Noua biografie neautorizată intitulată "Charles: The Heart of a King" este scrisă de jurnalista şi romanciera americană Catherine Mayer. Ea a fost publicată joi în Marea Britanie, însă mai multe informaţii din carte au fost difuzate deja de publicaţiile britanice în săptămâna premergătoare apariţiei pe piaţă.

Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a refuzat să comenteze afirmaţiile apărute în această biografie, însă o purtătoare de cuvânt a prinţului de Wales a dat publicităţii o declaraţie de presă în care a spus că scriitoarea Catherine Mayer nu a obţinut niciodată un interviu în exclusivitate cu prinţul Charles şi a evidenţiat faptul că acel volum nu reprezintă o biografie oficială.

Prinţul Charles, fiul cel mare al reginei Elizabeth a II-a, educat încă din copilărie pentru a deveni într-o bună zi rege, şi-a asumat foarte bine poziţia de personalitate publică, dar a fost mulţi ani eclipsat de prinţesa Diana, prima soţie a lui, care a murit într-un accident de automobil la Paris, în 1997.

În 2005, prinţul Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles, care va deveni regină consoartă după ce soţul ei va urca pe tron, potrivit actualului regulament în vigoare la Palatul Buckigham.

În 2008, fiul cel mare al reginei Marii Britanii a devenit cel mai în vârstă dintre prinţii de Wales, de când acest titlu a fost atribuit moştenitorilor tronului. Un singur moştenitor care era mai în vârstă decât Charles a urcat pe tron: William al IV-lea, în 1830, la vârsta de 64 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici