Björk, forţată să lanseze noul album mai devreme, după publicarea ilegală pe internet a cântecelor

Cântăreaţa islandeză Björk a lansat marţi cel mai nou album al său, "Vulnicura", prin intermediul magazinului online iTunes, după ce piesele au apărut ilegal pe internet weekendul trecut, la câteva zile după ce artista anunţase că discul va fi scos pe piaţă în luna martie.

147 afișări
Imaginea articolului Björk, forţată să lanseze noul album mai devreme, după publicarea ilegală pe internet a cântecelor

Björk, forţată să lanseze noul album mai devreme, după publicarea ilegală pe internet a cântecelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Excentrica artistă pop Björk a publicat, pe 14 ianuarie, un mesaj pentru fanii săi de pe reţelele de socializare online, în care anunţa lansarea primului său album din ultimii patru ani, intitulat "Vulnicura", în cursul lunii martie, potrivit contactmusic.com.

După acest anunţ, cele nouă piese de pe noul disc au fost publicate pe internet, weekendul trecut. Björk a anunţat, marţi, ca albumul "Vulnicura" va fi disponibil "imediat" prin intermediul librăriei digitale a Apple, iTunes, la nivel mondial, fără să precizeze dacă decizia de a lansa discul mai devreme a fost influenţată de publicarea ilegală a cântecelor sale pe internet.

Decizia lui Björk de a scoate pe piaţă albumul mai devreme vine la o lună după ce Madonna a lansat şase cântece de pe viitorul său material discografic, "Rebel Heart", care este aşteptat tot în luna martie, după ce unele melodii de pe acest disc au fost publicate, de asemenea, ilegal pe internet.

Björk a lucrat la noul ei album cu producătorul muzical Arca - Alejandro Ghersi, care a colaborat în trecut cu Kanye West şi FKA Twigs - şi cu producătorul britanic Haxan Cloak.

Pe 9 ianuarie, artista islandeză a confirmat tot prin intermediul unui mesaj pe Facebook că va participa în calitate de headliner la festivalul Governers Ball din New York. Ceilalţi doi headlineri sunt rapperul Drake şi trupa rock The Black Keys.

Pe lângă noul ei album, Björk va lansa o carte intitulată "Björk: Archives", realizată sub forma unei retrospective a carierei sale. Volumul, care conţine contribuţii ale unor colaboratori precum Chris Cunningham şi Spike Jonze, va descrie cariera prestigioasă a artistei islandeze, prin intermediul unui amestec de poezie, analiză academică, texte filosofice şi fotografii.

În octombrie 2011, Björk a lansat cel de-al optulea album de studio din carieră, "Biophilia", un material discografic conceptual despre natură, ale cărui piese erau inspirate de teme precum ADN-ul, plăcile tectonice şi cristalele.

Björk este o cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare muzicală islandeză, considerată drept una dintre cele mai talentate şi mai versatile interprete ale generaţiei sale. De-a lungul carierei, Björk a lansat opt albume de studio şi a compus coloana sonoră pentru două lungmetraje. Cunoscută pentru vocea ei expresivă, Björk a inclus în muzica ei numeroase influenţe provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzică ambientală, muzică electronică, folk şi trip-hop, artista islandeză fiind celebră, totodată, pentru costumele excentrice pe care le poartă pe scenă şi pentru originalitatea videoclipurilor sale. Björk a primit 13 nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Oscar şi alte două pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeză a fost nominalizată la Oscar şi premiată la Festivalul de Film de la Cannes, în anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici