Boy George reuneşte grupul Culture Club, cu care va lansa un nou album în 2014

Cântăreţul britanic Boy George a anunţat că va reuni grupul Culture Club, o legendă a muzicii pop-disco din anii '80, pentru a lansa un nou album de studio în 2014.

103 afișări
Imaginea articolului Boy George reuneşte grupul Culture Club, cu care va lansa un nou album în 2014

Culture Club (Imagine: last.fm)

Artistul, al cărui nume real este George O'Dowd, s-a întâlnit cu chitaristul Roy Hay, la Los Angeles, la începutul lunii noiembrie, şi au discutat despre posibilitatea de a înregistra un nou album cu piese originale, în ianuarie, alături de ceilalţi doi membri din componenţa grupului Culture Club, basistul Mikey Craig şi toboşarul Jon Moss, informează contactmusic.com.

Boy George a dezvăluit pentru publicaţia britanică The Sun on Sunday că speră să îl recruteze şi pe celebrul producător Brian Eno pentru acest proiect.

"Avem câteva idei interesante în legătură cu persoanele cu care vrem să colaborăm. Va trebui să fie un album cu adevărat bun. Va fi un disc nou, complet nou. Nu are niciun rost să facem un album doar din motive nostalgice. Vom scoate cu siguranţă un album nou", a spus Boy George.

Boy George a intenţionat să reunească grupul Culture Club în 2011, pentru a marca a 30-a aniversare a formaţiei cu un turneu mondial, însă acel proiect nu s-a materializat în cele din urmă.

Grupul Culture Club a avut mare succes în anii '80 graţie unor hituri precum "Do You Really Want To Hurt Me" şi "Karma Chameleon".

Grupul s-a reunit, pentru scurt timp, în 1998 şi, ulterior, a susţinut un concert în 2002, la Royal Albert Hall din Londra.

În anii '80, pe când se afla pe culmile gloriei, Boy George reprezenta una dintre cel mai uşor de recunoscut figuri din industria muzicală internaţională. Însă, după ce cariera talentatului DJ britanic a intrat într-un con de umbră, acesta s-a luptat cu dependenţa de droguri şi numele lui a apărut în presă doar ca urmare a problemelor pe care le-a avut cu justiţia.

Boy George a devenit celebru în anii '80, cu piesa "Do You Really Want To Hurt Me?" şi a părăsit trupa Culture Club în 1987, pentru o scurtă carieră solo, înainte de a deveni un DJ de succes în cluburile londoneze şi de a-şi lansa propria linie de articole vestimentare, B-Rude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici