Bruce Dickinson va pilota un Boeing 747 în timpul turneului mondial din 2016 al trupei Iron Maiden

Rockerul britanic Bruce Dickinson va pilota un avion Boeing 747 în timpul deplasărilor pe care trupa sa, Iron Maiden, le va efectua cu ocazia turneului său mondial din 2016, care va include numeroase concerte în peste 30 de ţări de pe şase continente, informează contactmusic.com.

200 afișări
Imaginea articolului Bruce Dickinson va pilota un Boeing 747 în timpul turneului mondial din 2016 al trupei Iron Maiden

Bruce Dickinson (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Rockerii britanici vor parcurge în acest fel o distanţă de peste 88.500 de kilometri în jurul lumii, cu ocazia viitorului turneu mondial al formaţiei Iron Maiden, intitulat "The Book of Souls", ce va include show-ul în peste 30 de ţări, inclusiv câteva în care grupul britanic va cânta în premieră, precum China şi El Salvador.

"Atunci când a apărut această şansă, oferită de prietenii noştri de la Air Atlanta Icelandic, care ne vor închiria un 747 pentru «The Book of Souls World Tour», bineînţeles că am profitat de ocazie. Cine nu ar fi făcut-o?", a declarat Bruce Dickinson.

Totuşi, rockerul britanic, care a anunţat recent că s-a vindecat de cancerul la nivelul limbii cu care a fost diagnosticat în februarie, a recunoscut faptul că va trebui să înveţe să piloteze această aeronavă uriaşă înainte de debutul turneului, chiar dacă deţine deja licenţa de pilot profesionist. Bruce Dickinson spune că acea aeronavă va fi cel mai mare avion pe care îl va pilota.

Trupa britanică Iron Maiden va lansa un dublu LP, intitulat "The Book Of Souls", pe 4 septembrie. Turneul mondial de promovare a acelui material discografic va debuta în februarie 2016 cu un concert în Statele Unite.

Precedentul album de studio al formaţiei Iron Maiden s-a intitulat "The Final Frontier" şi a fost lansat pe piaţă în 2010.

Rod Smallwood, managerul trupei Iron Maiden, a spus că, deşi Bruce Dickinson s-a vindecat de cancer, formaţia britanică va putea să susţină concerte şi turnee abia în 2016.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume de studio, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

În 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele poziţii în topurile din 40 ţări. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte în Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat în iunie 2012, cu o serie de show-uri în America de Nord.

Trupa britanică Iron Maiden a susţinut de-a lungul anilor mai multe concerte şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici