Bucureştiul pregăteşte cea mai lungă trenă de rochie de mireasă: Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book

Bucureştiul ar putea intra în Guinness Book şi cu cea mai lungă trenă de rochie de mireasă, marţi, în cadrul unui eveniment organizat de Mariage Fest, de la ora 17.00, în Piaţa Constituţiei, unde trena va fi ridicată cu un balon, informează organizatorii.

798 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul pregăteşte cea mai lungă trenă de rochie de mireasă: Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book

Bucureştiul pregăteşte cea mai lungă trenă de rochie de mireasă

Organizatorii Mariage Fest lansează această iniţiativă sub sloganul: "Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book of World Records!".

În aprilie 2009, Mariage Fest a stabilit în premieră mondială recordul pentru cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, cu o lungime de 1.492 de metri. În decembrie 2009, olandezii au bătut acest record, cu o trenă de 2.488 de metri.

Marţi, Mariage Fest îşi propune să scoată din Guinness Book Olanda la acest record, cu o trenă de 2.750 de metri.

În intervalul 17.00 - 17.30, în Piaţa Constituţiei din Capitală, trena va fi ridicată prima dată cu un balon şi, din nou, între 19.30 şi 20.00, când traseul fântânilor din zona Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei va fi luminat cu 300 de torţe, făclii, skyrose, jocuri de artificii, pentru ca spectacolul recordului să fie desăvârşit.

Rochia de mireasă pregătită pentru record a fost croită din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri. Au mai fost folosite mărgele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de aţă, realizarea rochiei necesitând peste 100 de zile de lucru şi o echipă de 10 persoane dedicate acestui proiect.

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Nunţi Mariage Fest va avea loc de vineri până duminică, în Piaţa Constituţiei, iar rochia-record va fi expusă în cadrul evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici