Cântăreţul Garou, cunoscut din spectacolul "Notre Dame de Paris", concertează în premieră în România - VIDEO

Garou, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi canadieni, cunoscut din spectacolul "Notre Dame de Paris", va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 8 aprilie, de la ora 19.00.

2160 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Garou, cunoscut din spectacolul "Notre Dame de Paris", concertează în premieră în România - VIDEO

Cântăreţul Garou, cunoscut din spectacolul "Notre Dame de Paris", concertează în premieră în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Garou va prezenta la Bucureşti concertul-eveniment bilingv "Rhythm and Blues", la invitaţia www.vreaubilet.ro, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Rhythm and Blues" celebrează spiritul muzicii R&B şi conţine coveruri după piese celebre cântate în engleză şi în franceză.

Garou a scos nouă albume de studio, unul live şi o colecţie de hituri, atât în franceză, cât şi în engleză, a devenit o revelaţie artistică odată cu interpretarea lui Quasimodo în faţa a milioane de oameni din toată Europa şi America în drama muzicală "Notre Dame de Paris", a luat trei discuri de platină pentru vânzările albumelor sale, premii de muzică şi a câştigat popularitate, odată cu prezenţa melodiilor sale în topul celor mai iubite piese, în Canada şi Franţa.

Garou a primit invitaţia de a cânta alături de Celine Dion, într-un duet la Montreal, la concertul pe care artista l-a ţinut în noaptea de trecere în mileniul al treilea. Tot acolo, acesta s-a întâlnit într-un dialog muzical şi cu Bryan Adams.

Pe numele său adevărat Pierre Garand, Garou, în vârstă de 43 de ani, a crescut într-o familie de mari iubitori de muzică. Pe când avea 3 ani, tatăl său i-a pus prima dată chitara în mână şi, după doar câţiva ani, cânta foarte bine nu numai la chitară, ci şi la pian, orgă şi trompetă. Apoi, Garou a fost exmatriculat de la liceu unde studia trompeta, pentru că nu se supunea regulilor şi comenta toate tehnicile şi acţiunile din programa şcolară.

În timpul liceului, a cântat la chitară în trupa The Windows and Doors, imitându-l şi aducându-i un tribut unuia dintre idolii săi, Paul McCartney. În 1991, după liceu, Garou a fost trompetist în trupa militară a Forţelor Armate Canadiene. Un artist cu abilităţi muzicale remarcabile, însă un rebel incorigibil, Garou şi-a câştigat o perioadă existenţa din mutat mobilier, locuri de muncă la metroul din Montreal, cules de struguri şi vânzări la un magazin de haine.

La 23 de ani, a înfiinţat trupa Untouchables. Ascultându-l, creatorul dramei muzicale "Notre-Dame de Paris", Luc Plamondon, prezent întâmplător în public, s-a hotărât să-i ofere lui Garou rolul personajului principal Quasimodo. Pentru interpretarea sa, a câştigat premiul pentru cel mai bun cântăreţ din Quebec, premiul "Victoire de la Musique", în Franţa, premiul pentru muzica la World Music Awards şi a fost numit revelaţia anului 1999, iar melodia "Belle" a fost votată de publicul francofon cea mai bună piesă a ultimilor 50 de ani.

Albumul "Seul", lansat în 2001, a înregistrat un record de vânzări, peste 2 milioane de copii vândute în Europa, şi i-a adus lui Garou trei discuri de platină în Canada, multe premii pentru cel mai bun artist, cel mai popular cântăreţ, cel mai bun album şi unul dintre cel mai bine vândute albume din toate timpurile în Franţa. În 2010, Garou a fost invitat să interpreteze o piesă a lui Jean-Pierre Ferland, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti sunt puse în vânzare pe www.vreaubilet.ro şi la standul VreauBilet.ro de la Unirea Shopping Center.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici