Care sunt cele mai bune alimente de consumat când e caniculă

Surprinzător, îngheţata nu se află pe lista celor mai recomandate alimente pentru a fi consumate pe vremea caniculară, ci caiul şi andwich-urile cu castravete, potrivit CSID.

1514 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai bune alimente de consumat când e caniculă

Care sunt cele mai bune alimente de consumat când e caniculă

Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară, acestea având efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

O ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse care pot avea un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului, atrag atenţia cercetătorii. Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei.

Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană.

De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

Află mai multe pe CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici