Cargo sărbătoreşte 30 de ani de activitate, la Festivalul Metalhead Meeting 2015

Formaţia Cargo va sărbători 30 de ani, pe 11 iunie, la Cotroceni Open Air din Bucureşti, cu un show care face parte din Metalhead Meeting 2015, un festival ce se va desfăşura între 11 şi 14 iunie.

405 afișări
Imaginea articolului Cargo sărbătoreşte 30 de ani de activitate, la Festivalul Metalhead Meeting 2015

Cargo sărbătoreşte 30 de ani de activitate, la Festivalul Metalhead Meeting 2015 (Imagine: Radu Nema/Mediafax Foto)

Cargo va oferi un show special împreună cu invitaţii săi, fiind capul de afiş al primei zile de festival, alături de mari nume ale scenei de rock şi metal mondiale precum Amorphis, The Sirens, Bloodbath, Triptykon, Primordial, Lacrimas Profundere şi mulţi alţii, într-un eveniment unde publicul va putea vedea şi asculta peste 30 de trupe importante în cele patru zile de concerte, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

După show-ul sold out din toamna anului trecut "Noaptea Vrăjitoarelor", de la Arenele Romane, şi după alte spectacole cu casa închisă, Cargo vine să ofere fanilor un eveniment memorabil, unde marile surprize nu se vor lăsa aşteptate, alături de show-ul de lumini şi efecte pirotehnice.

Pe lângă abonamentele de patru zile - la preţul de 99 de lei (acces general) şi 129 de lei (Golden Circle, în faţa scenei) -, Metalhead oferă fanilor Cargo şi bilete valabile doar pentru 11 iunie. Astfel, biletele vor costa 35 de lei (acces general - earlybird - primele 200 de bilete), 45 de lei (acces general - presale - până pe 2 aprilie), 50 de lei (acces general - după 2 aprilie şi la intrare) şi 70 de lei (Golden Circle, cu loc în faţa scenei - doar 500 de bilete).

Biletele speciale şi abonamentele pentru cele patru zile sunt disponibile pe www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro şi www.bilete.ro, dar şi în toate punctele clasice de vânzare (magazinele Muzica, Vodafone, Orange, Diverta, Senia, Perfect Tour, Germanos, Domo, Cărtureşti, Humanitas, Sala Palatului, oficiile Poştei Române etc.). Abonamentele cumpărate deja pentru 12, 13 şi 14 iunie sunt valabile şi pe data de 11 iunie la show-ul aniversar "Cargo - 30 de ani". Biletele speciale pentru concertul Cargo sunt valabile doar pe 11 iunie.

Trupa Cargo s-a înfiinţat la Timişoara în toamna anului 1985. Prima componenţă a fost formată din Carol Bleich - baterie, Octavian Iepan - chitară, Tibi Gajdo - chitară bass, Dinel Tollea - clape, Nae Ionel Tarnotzi - voce şi Adi Bărar - chitară. După plecarea din ţară a lui Carol Bleich, în trupă a venit Peter Kocsef. La bass, în locul lui Tibi Gajdo, a venit Tibi Bako, iar Adrian Bărar era solist şi chitarist. După puţin timp, solist vocal a fost adus Leo Iorga, iar Cargo a început să susţină concerte prin ţară.

Ajutată de Victor Socaciu, Cargo a înregistrat piesa "Brigadierii" în studio, la Radio România. Tot atunci a înregistrat şi "Buletin de ştiri". În 1988, membrii formaţiei au cântat la Costineşti, însă la Teatrul de Vară s-a petrecut o scenă în urma căreia autorităţile le-au interzis să mai concerteze până la sfârşitul sezonului. În toamna aceluiaşi an, cei din trupa Compact aveau un turneu în URSS, iar solistul lor era indisponibil, astfel că l-au împrumutat pe Leo Iorga. Cum interdicţia expirase, Cargo a fost şi ea cooptată într-un turneu prin ţară, solist fiind Mircea Nedelcu. Compact s-a întors în ţară, dar Leo Iorga nu s-a mai întors la Cargo.

În 1992, Cargo a lansat primul album, "Poveştiri din gară". Tot atunci trupa a început colaborarea cu Ramon Radosav, care cânta la vioară în spectacolele ei. Dinel Tollea a plecat şi s-a stabilit în Elveţia, iar, după scurt timp, la clape, a venit Cristian Pup.

În mai 1995, a apărut al doilea album Cargo, editat şi pe CD, denumit "Destin". La puţin timp după lansarea albumului, într-o seară ploioasă, Ovidiu Ioncu (Kempes) a avut un accident grav cu motocicleta, din care a scăpat cu bine.

A urmat apoi un extraordinar concert în semn de solidaritate cu Kempes, eveniment ce a avut loc la Sala Polivalentă, în care, alături de Cargo, au mai cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrişan, Vali Sterian, Iris, Weinberger, Tiberiu Bitte şi alţii. După acest concert, Adrian Igrişan a rămas la Cargo şi a ocupat locul de chitarist-armonie, cântând şi cu vocea, singur sau alături de Kempes.

Anul următor a adus pentru Cargo ceva ce puţine formaţii rock au în palmares - un album de colinde realizat împreună cu Corala Teofora din Timişoara.

Pe 5 decembrie 2003 se lansează cel de-al patrulea album, "Spiritus Sanctus", sărbătorit cu un concert cu sala plină la Palatul Copiilor din Bucureşti. Albumul a fost lansat la şase luni după plecarea lui Kempes în străinătate, după ce Igrişan a reînregistrat toate părţile vocale interpretate de acesta.

În anul 2005, Cargo obţine încă o dată premiul pentru cea mai bună trupă rock la MTV Romanian Music Awards. Tot în acelaşi an, formaţia primeşte discul de aur pentru vânzările albumului "Spiritus Sanctus".

La finalul lui 2010, Alin Achim părăseşte Cargo după 13 ani, pentru a forma Desant, o trupă cu muzicieni tineri şi cu un sunet foarte heavy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici