Casa în care şi-a petrecut copilăria Kurt Cobain, pusă în vânzare pentru 400.000 de dolari

Casa în care şi-a petrecut copilăria rockerul Kurt Cobain, fostul solist al trupei Nirvana, aflată în statul american Washington, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 400.000 de dolari, informează Reuters.

155 afișări
Imaginea articolului Casa în care şi-a petrecut copilăria Kurt Cobain, pusă în vânzare pentru 400.000 de dolari

Casa în care şi-a petrecut copilăria Kurt Cobain, pusă în vânzare pentru 400.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit agentului imobilar care se va ocupa de această tranzacţie, locuinţa prezintă încă o serie de desene originale făcute de Kurt Cobain pe pereţii dormitorului său.

Kurt Cobain a devenit celebru în calitate de solist şi compozitor al pieselor trupei Nirvana, un grup definitoriu pentru curentul grunge care a dominat muzica rock din anii '90.

Nirvana a înregistrat primul ei succes de talie mondială cu "Smells Like Teen Spirit", primul single extras de pe al doilea album al trupei, "Nevermind", lansat pe piaţă în anul 1991.

Casa în care şi-a petrecut copilăria Kurt Cobain se află în oraşul Aberdeen, la aproximativ 160 de kilometri de Seattle. Preţul de vânzare afişat în această săptămână este cu 100.000 de dolari mai mic decât preţul listat în septembrie 2013, potrivit Aberdeen Realty Inc., compania imobiliară care va efectua tranzacţia.

Kurt Cobain a locuit în acea casă până la vârsta de nouă ani, când părinţii lui s-au despărţit, şi apoi, din nou, împreună cu mama lui, de la vârsta de 16 ani până la vârsta de 20 de ani.

Unele dintre piesele de mobilier originale au fost păstrate, ca şi o serie de decoraţiuni, precum desenele făcute de Kurt Cobain pe pereţii dormitorului său.

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis prin împuşcare pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după trei zile.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici