Cătălin Botezatu îşi dezvăluie secretele într-o carte biografică. Prima parte va fi lansată pe 28 noiembrie

Prima parte a biografiei autorizate a designerului Cătălin Botezatu, "Trei vieţi - Pedeapsa", scrisă de Monica Vlad, va fi disponibilă în reţeaua de librării Diverta, începând din 28 noiembrie.

841 afișări
Imaginea articolului Cătălin Botezatu îşi dezvăluie secretele într-o carte biografică. Prima parte va fi lansată pe 28 noiembrie

Cătălin Botezatu îşi dezvăluie secretele într-o carte biografică. Prima parte va fi lansată pe 28 noiembrie (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

"Trei vieţi - Pedeapsa" reliefează experienţa cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viaţa lui Cătălin Botezatu, şi prezintă o lume dură în care unui bărbat rafinat, care trăise în lux, i-a fost aproape imposibil să se adapteze. În 1996, Cătălin Botezatu a fost încarcerat la Cremona, într-o puşcărie de maximă securitate, fiind acuzat de bancrută frauduloasă.

După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu legea şi cămătarii, după ce a fost ţinut captiv în Danemarca, s-a predat carabinierilor, în speranţa că aşa va ajunge în România. Numai că extrădarea lui s-a lăsat aşteptată. Aşadar, a fost nevoit să se adapteze unui mediu nociv, care i-a măcinat sănătatea fizică şi psihică, şi să întâlnească persoane şi să încerce experienţe pe care şi-ar fi dorit să nu le cunoască, potrivit comunicatului.

Totodată, cartea conţine scrisorile în original pe care deţinutul Cătălin Adrian Botezatu i le-a trimis, din puşcăria de la Cremona, mamei lui.

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri români.

Monica Vlad s-a apucat de lucru la această carte la doar câteva luni după ce Cătălin Botezatu fusese eliberat din închisoare, în urmă cu aproape 11 ani, pentru ca stările prin care trecuse designerul să fie exprimate cât mai bine.

Monica Vlad are 34 de ani, este jurnalist de presă mondenă de doisprezece ani, iar volumul "Trei vieţi - Pedeapsa" este cartea ei de debut. Prietenia cu Cătălin Botezatu datează încă de la începuturile ei jurnalistice şi s-a sudat în timp, potrivit comunicatului.

Volumul "Trei vieţi - Pedeapsa", publicat de Monica Vlad şi Cătălin Botezatu fără sprijinul vreunei edituri, va fi lansat într-o ediţie cartonată. Cartea va fi disponibilă la preţul de 44 de lei.

Celelalte două volume ale biografiei autorizate a lui Cătălin Botezatu vor apărea pe piaţă cel mai probabil anul viitor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii designerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici