Caz ŞOCANT pe Instagram. O mamă împreună cu alte persoane VINDEAU copii cu ajutorul reţelei de socializare

Patru persoane au fost arestate, printre care se numără şi o mamă de 22 de ani şi un broker în vârstă de 29 de ani, din Indonezia, pentru că vindeau copii pe Instagram, informează CNN. Celelalte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost arestaţi pentru că îi cumpărau.

4068 afișări
Imaginea articolului Caz ŞOCANT pe Instagram. O mamă împreună cu alte persoane VINDEAU copii cu ajutorul reţelei de socializare

Autorităţile au fost alertate despre un cont de Instagram „Private Heart Consultation”, ce presupune consultaţii pentru sarcină sau servicii de adopţie.

Femeia de 22 de ani îşi vindea copilul de 11 luni, pentru aproape 1000 de dolari, unui cumpărător din Bali, folosindu-se de Whatsapp. Poliţia spune că au găsit dovezi care arată că tranzacţiile monetare au fost duse la bun sfârşit.

Contul de Instagram a fost dezactivat. Avea peste 700 de urmăritori şi funcţiona de mai bine de un an. Pe pagină apăreau şi imagini ce prezentau convorbiri de pe Whatsapp. Într-una din ele, o mamă insărcinată în şapte luni spunea că este singură şi că are nevoie de cineva care să îi adopte copilul şi să o ascundă până va naşte, ca familia ei să nu ştie.

Toţi patru au fost arestaţi şi riscă 15 ani de închisoare pentru nerespectarea protecţiei copiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici