Ce documentare vor fi nominalizate la Premiile Oscar de Academia de film americană

Lista scurtă a celor 15 documentare propuse spre a fi nominalizate la premiile Oscar a fost dezvăluită luni, de reprezentanţii Academiei de film americane.

131 afișări
Imaginea articolului Ce documentare vor fi nominalizate la Premiile Oscar de Academia de film americană

Ce documentare vor fi nominalizate la Premiile Oscar de Academia de film americană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Academy of Motion Picture Arts and Sciences, un număr de 126 de pelicule au fost propuse iniţial pentru a fi selectate în cursa pentru obţinerea premiului Oscar la categoria "cel mai bun documentar", informează  hollywoodreporter.com.

Documentarele "Ai Weiwei: Never Sorry", de Alison Klayman, "Bully", de Lee Hirsch, "Chasing Ice", de Jeff Orlowski, "Detropia", de Heidi Ewing şi Rachel Grady, şi "Ethel", de Rory Kennedy, figurează pe această listă scurtă de 15 filme documentare.

Lista este completată de "5 Broken Cameras", de Emad Burnat şi Guy Davidi, "The Gatekeepers", de Dror Moreh, "The House I Live In", de Eugene Jarecki, "How To Survive a Plague", de David France, "The Imposter", de Bart Layton, "The Invisible War", de Kirby Dick, "Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God", de Alex Gibney, "Searching for Sugar Man", de Malik Bendjelloul, "This Is Not a Film", de Jafar Panahi şi Mojtaba Mirtahmasb şi "The Waiting Room", de Peter Nicks.

Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Beverly Hills.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici