Ce secrete pot ascunde scrisorile celebrului poet T.S. Eliot către muza sa, care vor fi dezvăluite după 60 de ani

Aproximativ 1.000 de scrisori trimise de celebrul poet T.S. Eliot confidentei sale Emily Hale vor fi deschise joi, după mai bine de 60 de ani în care au fost sigilate în Biblioteca Universităţii Princeton din SUA, potrivit The Guardian.

969 afișări
Imaginea articolului Ce secrete pot ascunde scrisorile celebrului poet T.S. Eliot către muza sa, care vor fi dezvăluite după 60 de ani

Ce secrete pot ascunde scrisorile celebrului poet T.S. Eliot către muza sa, care vor fi dezvăluite după 60 de ani

Cercetătorii specializaţi în opera marelui poet speră ca scrisorile să dezvăluie amploarea unei relaţii despre care s-a speculat timp de zeci de ani.

Mulţi dintre ei consideră că Emily Hale nu era doar prietena sa apropiată, ci şi muza şi amanta lui şi speră că aceste scrisori le vor oferi detaliile mai intime despre viaţa personală a lui Eliot.

Studenţii şi cercetătorii pot citi scrisorile de la Biblioteca Universităţii Princeton, din New Jersey, începând de pe 2 ianuarie.

"Cred că este evenimentul literar al deceniului", spune Anthony Cuda, specialist în opera lui Eliot şi director al Şcolii de Vară Eliot International. "Nu ştiu nimic mai aşteptat sau mai important", a adăugat el.

Prieteni de-a lungul vieţii, Hale şi Eliot au făcut schimb de scrisori timp de aproximativ 25 de ani, începând din 1930. Cei doi s-au cunoscut în 1912, la Cambridge, Massachusetts, dar şi-au reluat prietenia abia în 1927, când Eliot trăia deja în Anglia, iar Hale preda artă dramatică la mai multe universităţile americane.

În 1956, Hale a donat scrisorile în baza unui acord care presupunea ca ele să fie deschise abia după 50 de ani de la trecerea în nefiinţă a ultimului dintre ei. T.S. Eliot a murit în 1965, iar Hale, patru ani mai târziu.

Biografii spun că Eliot ar fi ordonat ca scrisorile lui Hale să fie arse.

T.S. Eliot s-a născut în St. Louis, Missouri, în 1888 şi a devenit celebru ca poet la începutul vieţii. Avea doar 26 de ani când "Cântecul de dragoste al lui J. Alfred Prufrock" a devenit primul său poem publicat. Thomas Stearns Eliot a fost şi dramaturg şi teoretician literar şi este laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1948. Prin arta sa remarcabilă, T.S. Eliot a revoluţionat întreaga poezie modernă engleză.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici