Goldin Finance 117: cea mai înaltă clădire abandonată din lume

  • Goldin Finance 117 este un zgârie nori neterminat în Tiajin, China
  • Construcţia a început în 2008 însă nu a fost finalizată nici până azi
  • Din cauza căderii Bursei din China din 2015, Goldin a pierdut miliarde de dolari
40502 afișări
Imaginea articolului Goldin Finance 117: cea mai înaltă clădire abandonată din lume

Sursa FOTO: Twitter

Poate că Burj Khalifa din Dubai este foarte cunoscut, dar puţini sunt cei care ştiu şi care e a doua clădire din lume ca înălţime. Ei bine, nu a fost terminată nici după 13 ani de când a început construcţia.

Goldin Finance 117 urma să fie principala atracţie în Tianjin. Construcţia a fost demarată în 2008, dar imediat a început criza financiară globală şi proiectul a fost pus în aşteptare.
 
În 2011 a reînceput proiectul: clădirea urma să aibă 128 de etaje, iar ultimul trebuia să aibă formă de diamant, având totodată piscină interioară şi o zonă pentru a admira oraşul la 360 de grade. S-a îndeplinit primul obiectiv: clădirea a ajuns la 597 de metri înălţime. Cu doar jumătate de metru mai puţin decât Burj Khalifa, dacă scoatem din calcul vârful nelocuibil. Şi atunci a venit căderea Bursei din China. Goldin a pierdut 16 miliarde de dolari în doar câteva săptămâni, iar uriaşa construcţie a devenit cea mai înaltă clădire abandonată din lume.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici