Cea mai veche pădure din lume a fost descoperită în sud-vestul Angliei

Oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce ei cred că este cea mai veche pădure fosilizată cunoscută din lume. Descoperirea a fost făcută în stâncile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvăluit cercetătorii.

625 afișări
Imaginea articolului Cea mai veche pădure din lume a fost descoperită în sud-vestul Angliei

Sursa foto: X

Pădurea a fost descoperită pe stâncile înalte de gresie de lângă Minehead, Somerset, aproape de o tabără de vacanţă, anunţă BBC. Cercetătorii de la universităţile Cambridge şi Cardiff spun că sunt cei mai vechi copaci fosilizaţi găsiţi vreodată în Marea Britanie şi cea mai veche pădure cunoscută de pe Pământ.

Copacii, cunoscuţi sub numele de calamophyton, seamănă cu palmierii. Descrişi ca un fel de „prototip” al copacilor de astăzi, cei mai mari aveau între doi şi patru metri înălţime, au dezvăluit cercetătorii.

Ei cred că pădurea fosilă este cu aproximativ patru milioane de ani mai veche decât o pădure descoperită în statul New York. Pădurea din Anglia datează din perioada Devoniană, între 419 şi 358 de milioane de ani în urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici