Cel mai mare diamant portocaliu din lume, estimat la 17-20 milioane de dolari, scos la licitaţie - FOTO

Cel mai mare diamant portocaliu din lume, cu o valoare cuprinsă între 17 şi 20 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie pe 12 noiembrie, la Geneva, de casa Christie's.

441 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare diamant portocaliu din lume, estimat la 17-20 milioane de dolari, scos la licitaţie - FOTO

Cel mai mare diamant portocaliu din lume, estimat la 17-20 milioane de dolari, scos la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o piatră preţioasă excepţională", de o culoare deosebit de intensă, care captează lumina din toate unghiurile, a declarat expertul Jean-Marc Lunel, responsabil cu departamentul de bijuterii al casei Christie's la Geneva.

Acest diamant este cel mai valoros lot de la această licitaţie de bijuterii scumpe, organizată de casa Christie's la Geneva, în luna noiembrie a fiecărui an.

Diamantul portocaliu cântăreşte 14,82 de carate şi are mărimea unei migdale. Numele vânzătorului nu a fost comunicat, dar piatra preţioasă a fost găsită în Africa de Sud.

Vânzarea va avea loc în ajunul licitaţiei organizate de Sotheby's, casa de licitaţii rivală, care propune amatorilor cel mai mare diamant roz din lume, la un preţ estimat de 60 de milioane de dolari.

Printre celelalte piese rare scoase la licitaţie de casa Christie's fac parte un colier Van Cleef cu diamante şi smaralde - ce a aparţinut prinţesei Fawzia din Egipt -, estimat la 3,7 milioane de dolari, broşa "Coasta de Azur" creată de Anna Hu, estimată la 3,5 milioane de dolari, şi o cutie cu o sticlă de whisky vechi de 45 de ani şi din care s-au fabricat doar 15 litri, estimată la 330.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici