Cel puţin cinci persoane au fost ucise într-o explozie produsă pe un platou de filmare în Iran

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte câteva au fost rănite într-o explozie care s-a produs, miercuri, pe un platou de filmare din Iran.

78 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci persoane au fost ucise într-o explozie produsă pe un platou de filmare în Iran

Cel puţin cinci persoane au fost ucise într-o explozie produsă pe un platou de filmare în Iran (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Incidentul a avut loc într-o regiune aflată la o distanţă de 35 de kilometri de capitala Teheran, în momentul în care explozibilii erau transportaţi pe platoul de filmare unde urma să fie turnat un lungmetraj despre războiul dintre Iran şi Irak (1980-1988), informează bbc.co.uk.

Directorul de efecte speciale, actori şi membri ai echipei de producţie se află printre persoanele decedate, a anunţat presa oficială iraniană.

Un membru al echipei tehnice a spus că echipa de producţie a folosit explozibili reali având în vedere un embargo impus ţării sale în domeniul muniţiei false.

"Explozibilii sunt de acelaşi tip cu aceia care sunt folosiţi în zonele de război. Nu am avut de ales şi a trebuit să utilizăm acest tip de explozibili, întrucât importul de astfel de produse folosite în filme este interzis", a declarat Abbass Shoghi, citat de agenţia ISNA.

O altă agenţie de presă iraniană afirmă că o a şasea persoană a decedat la spital.

Filmările pentru lungmetrajul "Meerajiha", regizat de Masoud Dehnamaki, au început în septembrie 2013, în Oraşul cinematografic al Apărării Sacre Iraniene, unde sunt turnate de obicei filmele din această ţară.

Printre victime se află Ali Akbar Ranjbar, directorul administrativ al platourilor de filmare, dar şi Javad Sharifi Rad, directorul de efecte speciale, precizează agenţia de presă Mehr.

Unul dintre actori a declarat pentru agenţia Mehr că explozibilii au fost detonaţi din greşeală lângă un automobil care îi aparţinea lui Javad Sharifi Rad.

Filmul "Meerajiha" urma să aibă premiera la Fajr Film Festival în luna februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici