Cele mai înalte clădiri din lume - GALERIE FOTO

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume, măsurând 828 de metri. Construcţia, care a costat 1,5 miliarde de dolari, include un hotel, 1.044 apartamente şi 37 de etaje pentru birouri.

2177 afișări
Imaginea articolului Cele mai înalte clădiri din lume - GALERIE FOTO

Burj Khalifa, Dubai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Burj Khalifa, Dubai

Săptămâna trecută, giganticul turn Burj Khalifa, cunoscut până la inaugurare sub numele de Burj Dubai, a fost închis pentru public, la numai o lună de la inaugurare.

Cel mai înalt zgârie-nori din lume impune noi limite în materie de design şi construcţii. Noua clădire este realizată pe o structură din oţel şi sticlă, iar compania sa dezvoltatoare, Emaar, a refuzat să precizeze înălţimea exactă.

Cu toate acestea, oficialităţile prezente la lansarea ce a avut loc pe 4 ianuarie au spus că turnul măsoară 828 de metri înălţime, surclasând astfel turnul Taipei 101 din Taiwan (508 metri).

Taipei 101, Taipei, Taiwan

Turnul Taipei 101 este a doua cea ma înaltă clădire din lume, având o înălţime de 508 metri. Cunoscut si ca Centrul Financiar Taipei, turnul Taipei 101 a fost terminat în 2004 şi are 101 etaje deasupra pământului şi 5 etaje subterane.

Shanghai World Financial Center, China

Clădirea terminată în 2008 are 101 de etaje şi o înălţime de 492 metri. În acest zgârie nori se află hoteluri, mall-uri, spaţii pentru birouri şi multe altele.

Turnul Jin Mao din Shanghai, China

Are o înălţime de 421 de metri şi 88 de etaje.

Turnurile gemene Petronas, Kuala Lumpur, Malaesia

Cu o înălţime de 452 de metri, fiecare dintre turnuri are 88 de etaje.

Willis Tower, Chicago

Cunoscută anterior ca Sears Tower, clădirea are o înălţime de 442 de metri, 110 etaje şi a fost inaugurată în 1973. Willis Tower adăposteşte numeroase birouri şi spaţii comerciale, fiind un centru de afaceri important pentru Chicago.

Two International Finance Centre, Hong Kong

Clădirea din Hong Kong are 416 metri şi 88 de etaje.

CITIC Plaza, China International Trust, Guangzhou, China

Clădirea terminată în 1997 are o înălţime de 391 de metri şi 80 de etaje.



Shun Hing Square, Shenzhen, China

Clădirea are 384 metri şi 69 de etaje.

Empire State Building, New York

Are 102 etaje şi o înălţime de 381 de metri. Empire State Building a fost cea mai înaltă clădire din lume timp de 41 de ani, până în 1972.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici