Cele mai populare cântece de Crăciun în jurul lumii - VIDEO

La nivel mondial Crăciunul a evoluat dintr-o sărbătoare cu aspect religios într-un prilej bun de promovarea a valorilor comerciale. Pe lângă semnificaţia naşterii lui Iisus Hristos, sărbătoarea Crăciunului s-a transpus pe parcursul anilor şi într-o serie de melodii cunoscute la nivel mondial pentru mesajul lor tradiţional.

2954 afișări
Imaginea articolului Cele mai populare cântece de Crăciun în jurul lumii - VIDEO

Cele mai populare cântece de Crăciun în jurul lumii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În general melodiile cântate în limba engleză au prins la public, artişti din Statele Unite ale Americii cunoscând consacrarea pentru cântecele cu MESAJE DE CRĂCIUN

Eartha Kitt cu ”Santa Baby” este una dintre cele mai cunoscute melodii, adresată în special lui Moş Crăciun şi listei de cadouri pe care aceasta şi-o doreşte. Pornind de la maşini scumpe şi apartamente sau sume mari de bani, melodia lui Kitt a rămas o variantă celebră de cântec de Crăciun, făcând aluzie la partea comercială a acestei sărbători. 

Andy Williams este un alt artist american celebru pentru unul dintre cântecele sale cu referire la Crăciun. Intitulată ”It's the most wonderful Time of The Year”, melodia americanului câştigător a 17 discuri de aur aduce aminte de valoarea morală a Crăciunului. Punând accentul pe fericire şi unitate între rude, cunoscuţi şi prieteni Williams rămâne în istoria muzicii internaţionale cu cântecul său despre Crăciun. 

   

Dean Martin, un alt cântăreţ american celebru a dat lumii întregi o melodie care poartă amprenta unui anotimp feeric şi plin de fericire. Cu melodia ”Let it snow”, este unul dintre cei mai apreciaţi artişti la nivel mondial. 

Formaţia Wham!, compusă din George Michael şi Andrew Ridgeley, a rămas în istoria muzicii pentru ”Last Christmas”. Melodia grupului britanic abordează un alt stil comparativ cu cel al altor interpreţi, accentuând o poveste de dragoste încheiată cu ocazia Crăciunului. 

Actorul şi cântăreţul Bing Crosby se numără de asemenea printre interpreţii unora dintre cele mai memorabile cântece de Crăciun cu ajutorul melodiei ”I'm dreaming of a White Christmas”. Melodia lui Crosby este, potrivit Guinnes Book of World Record, cel mai bine vândut single din toate timpurile

  

Celebrul Frank Sinatra a reuşit să înregistreze o melodie cu tematică de Crăciun în cântecul ”Santa Claus is coming to town”, vocea inconfundabilă a artistului american fiind propagată pe parcursul anilor, alături de melodia sa, în topul cântecelor celebre de Crăciun la nivel internaţional. 

O altă artistă de origine americană a reuşit să se menţină în discografia celor mai frumoase cântece de Crăciun. Este vorba despre Brenda Lee cu melodia ”Rockin' around the Christmas Tree”. Artista pune accentul pe pomul de Crăciun, colindele şi fericirea care însoţeşte în fiecare an sărbătoarea naşterii lui Iisus Hristos. 

Alte piese devenite celebre în preajma sărbătorilor sunt:

"Happy Christmas (War is Over)" a lui John Lennon

"All I Want for Christmas is You" cântată de Mariah Carey

Gene Audrey: "Rudolph, The Red Nosed Reindeer"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici