Cele mai scumpe 10 dezastre naturale din 2021 au costat 170 de miliarde de dolari

  • Christian Aid calculează anual costul incidentelor meteorologice în funcţie de cererile de asigurare
  • Faţă de 2020, există o creştere cu 13% a costurilor daunelor
  • Tendinţa ascendentă reflectă efectele schimbărilor climatice provocate de om
477 afișări
Imaginea articolului Cele mai scumpe 10 dezastre naturale din 2021 au costat 170 de miliarde de dolari

Sursa foto: Mediafax.ro

Cele mai scumpe 10 dezastre meteorologice din acest an au provocat daune de peste 170 de miliarde de dolari, cu 20 de miliarde de dolari mai mult decât în ​​2020, conform datelor adunate de Christian Aid.

Aceştia au mai precizat că tendinţa ascendentă reflectă efectele schimbărilor climatice provocate de om. Cele 10 dezastre în cauză au ucis cel puţin 1.075 de persoane şi au strămutat 1,3 milioane.

În fiecare an, Christian Aid calculează costul incidentelor meteorologice, cum ar fi inundaţiile, incendiile şi valurile de căldură, în funcţie de cererile de asigurare. În 2020, aceştia au constatat că cele mai costisitoare 10 dezastre meteorologice din lume au cauzat daune de 150 de miliarde de dolari, ceea ce face ca totalul din acest an să aibă o creştere cu 13%.

Cel mai scump dezastru din 2021 a fost uraganul Ida, care a lovit estul Statelor Unite şi a provocat pagube în jur de 65 de miliarde de dolari. După ce a lovit ţărmurile din Louisiana la sfârşitul lunii august, uraganul şi-a făcut drum spre nord şi a provocat inundaţii extinse în New York City şi în zona înconjurătoare.

Inundaţiile mortale din Germania şi Belgia din luna iulie au fost următoarele pe listă, cu pierderi de 43 de miliarde de dolari.

Furtuna de iarnă din Texas, care a distrus reţeaua electrică a vastului stat, a costat 23 de miliarde de dolari, urmată fiind de inundaţiile din provincia Henan din China, care au costat aproximativ 17,6 miliarde de dolari.

Alte dezastre costisitoare au fost inundaţiile din Canada, un îngheţ de primăvară târziu din Franţa, dar şi un ciclon din India şi Bangladesh din luna mai.

Raportul a mai precizat că evaluarea sa acoperă în principal dezastrele din ţările bogate, unde infrastructura este mai bine asigurată. În plus, bilanţul financiar al dezastrelor din ţările sărace este adesea incalculabil.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici