Cele mai spectaculoase imagini publicate de NASA în 2013 - FOTO

Sateliţii care orbitează în jurul Pământului, dar şi astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, fotografiază adesea erupţii vulcanice, uragane şi alte ipostaze spectaculoase ale naturii dezlănţuite.

3079 afișări
Imaginea articolului Cele mai spectaculoase imagini publicate de NASA în 2013 - FOTO

Cele mai spectaculoase imagini publicate de NASA în 2013 (Imagine: NASA)

NASA a adunat cele mai impresionate fotografii realizate din spaţiu în 2013. Putem vedea imaginea superbă a golfului Princess Charlotte, din Australia, precum şi spectacolul oferit de luminile oraşului Reno, din Nevada, ce se profilează pe fondul munţilor care îl înconjoară.

Cea mai recentă imagine publicată este cea a unei insule în curs de formare, în Oceanul Pacific, relatează dailymail.co.uk.

Imaginile de mai jos fac parte din colecţia de fotografii pe care NASA le-a făcut publice în 2013.

Super-taifunul Haiyan fotografiat de satalitul Aqua cu câteva zile înainte de a lovi Filipine.

Erupţia vulcanului Sakurajima, unul dintre cei mai activi din Japonia, surprinsă de un astronaut de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Cicatricea lăsată de trecerea unei puternice tornade prin Moore, Oklahoma, în luna mai. Natura dezlănţuită a ucis cel puţin 24 de oameni, rănind alţi 377 şi producând pagube de aproximativ două miliarde de dolari.

Alaska este aproape tot timpul acoperită total sau parţial de nori, însă acest moment rar, în care putem vedea clar tundra, a fost surprins de satelitul Terra la data de 17 iunie.

Acelaşi satelit, aparţinând NASA, a reuşit să surprindă, în aprilie, această imagine superbă deasupra coastei californiene.

Aşa arată, noaptea, orăşelul Reno, din Nevada. Imaginea a fost surprinsă în ianuarie de un astronaut de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Tot de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a fost făcută şi această fotografie care imortalizează erupţia vulcanului Pavlof, din Aleutine.

Vârtejurile von Kármán din imagine sunt create de trecerea norilor deasupra Insulei Socorro, din Pacific.

Nordul îndepărtat al Lacului Michigan, suprins de Landsat 8 la data de 24 mai.

Dunele Marelui Deşert de Nisip din Australia, fotografiate de la bordul Staţiei Spaţiale.

Imaginea Golfului Princess Charlotte, din Australia, surprinsă de satelitul Landsat 8 în luna aprilie.

Acelaşi Landsat 8, lansat de NASA şi operat de USGS, ne prezintă noi dovezi ale defrişărilor ce au loc în zona peruviană a Amazonului. Imaginile au fost obţinute de cercetătorii americani la sugestia colegilor din America de Sud.

Parcul Naţional Torres del Paine, din Chile, surprins de satelitul EO-1 al NASA.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici