Charles Durning a decedat la vârsta de 89 de ani

Actorul Charles Durning, un erou al celui de-Al Doilea Război Mondial şi care a devenit faimos la Hollywood pentru rolurile sale din filme precum "Cacealmaua/ The Sting", "Tootsie" şi "The Best Little Whorehouse in Texas", a decedat luni, la vârsta de 89 de ani.

466 afișări
Imaginea articolului Charles Durning a decedat la vârsta de 89 de ani

Charles Durning a decedat la vârsta de 89 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Charles Durning a murit din cauze naturale, la reşedinţa sa din New York, după cum a declarat agentul său pentru revista People.

Totodată, Frank E. Campbell Funeral Chapel din Manhattan a confirmat decesul lui Charles Durning pentru Reuters.

Durning a fost nominalizat de nouă ori la premiile Emmy, pentru roluri interpretate în seriale de televiziune precum "Rescue Me", "NCIS", "Homicide: Life on the Street", "Captains and the Kings" şi "Evening Shade".

De asemenea, Charles Durning a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar, pentru rolurile din comedia "To Be or Not to Be" (1984) şi din musicalul "The Best Little Whorehouse in Texas" (în 1983).

Charles Durning a fost şi un actor de teatru desăvârşit şi chiar a declarat că preferă teatrul datorită efectului imediat pe care această artă îl oferă, comparativ cu cinematografia.

De altfel, el a câştigat un premiu Tony pentru rolul din "Big Daddy", într-o nouă punere în scenă din anii 1990 a celebrei piese "Pisica pe acoperişul fierbinte".

S-a făcut remarcat în filmul din 1973 "Cacealmaua/ The Sting", în care a jucat alături de staruri precum Robert Redford şi Paul Newman.

De-a lungul vieţii sale, Durning a apărut în peste 100 de filme şi în numeroase show-uri de televiziune.

Durning a fost căsătorit de două ori şi a avut trei copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici